Logo-Glas

GLEDALI SMO GA U SERIJI “BITANGE I PRINCEZE”: Hrvatski glumac poginuo u teškoj nesreći u BiH: Bio je duša od čovjeka (VIDEO)

4. Aprila 2019.

Na magistralnom putu M-6 Grude-Gorica, u mjestu Grudsko Vrilo u BiH, juče se oko 15 časova dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo 48-godišnji splitski glumac imotskih korijena Josip Zovko, a jedna osoba je povrijeđena prevezena u bolnicu Mostar.

U nesreći su učestvovala dva automobila hrvatskih registarskih tablica, a nesrećni Josip je preminuo je na licu mjesta, prenosi Radio Sarajevo.

Ovo je druga velika tragedija koja je pogodila porodicu Zovko u samo dvije godine. Njegov brat Ante koji je imao 46 godina i bio je trgovac automobilima, ubijen je 2017. godine u Makarskoj i bačen u septičku jamu.

Zovko je rodom iz Berinovca (opština Lokvičići) i uvijek je isticao da voli svoj imotski kraj. Odigrao je preko 50 uloga, pozorišnih i filmskih, u zadnje vrijeme je i režirao, dok najpoznatiji ostaje po ulozi Mate iz filma Ognjena Sviličića „Da mi je biti morski pas”.

Glumio je i u filmovima ‘Vjerujem u anđele’, ‘Najveća pogreška Alberta Einsteina’, ‘Holding’ i ‘Oprosti za kung-fu’, ali i serijama ‘Vaši i naši’ te ‘Bitange i princeze’.

Zovko je, kažu, bio duša od čovjeka i njegova smrt je pogodila mnoge njegove prijatelje i poštovatelje. Prijatelji, poznanici i svi ljubitelji filmske umjetnosti šokirani su preranim odlaskom sjajnog glumca i dobrog čovjeka.

(IZVOR: Srpskainfo)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA