Logo-Glas

Glumili policajce pa opljačkali kuću

15. Januara 2015.

Policija RSŠAMAC – Trojica razbojnika koji su se lažno predstavili kao policajci opljačkali su u utorak kuću Milića Petrovića u Obudovcu, kod Šamca, i ukrali skupocjeni mercedes, veću sumu novca, te zlatni nakit.

U CJB Doboj rekli su, navodeći njihove inicijale, da su oko 23 časa nepoznate osobe ušle u Petrovićevu kuću, gdje se nalazila samo njegova majka Jela (80). Razbojnici su u kuću ušli kroz prozor od kupatila, te su uz prijetnju pištoljem prisilili Jelu da uđe u jednu od soba, gdje ju je jedan od provalnika sve vrijeme pljačke držao na oku.

U policiji kažu da su tokom istrage na njivi pored lokalnog puta u Donjim Žabarima pronašli ukradeni mercedes, koji će poslije kriminalističke obrade biti vraćen vlasniku.

Brankica Petrović, Milićeva supruga, ispričala je da su njih dvoje i dva sina bili van kuće u trenutku pljačke.

– Jela je rekla da su bili lopovi maskirani, ali ne u potpunosti, i da je riječ o mlađim muškarcima – navela je Petrovićeva.

Ona je dodala da su lopovi zatim ispreturali sve stvari po kući, pronašli su jedan dio zlatnog nakita, a ukrali su i sav novac koji su našli.

– Nismo još sigurni koliko je vrijedno to sve što su odnijeli. Tokom premetačine lopovi su pronašli ključeve od mercedesa, koji je vrijedan oko 30.000 maraka, ali srećom policija je pronašla vozilo – istakla je Petrovićeva.

Ona je ispričala da su komšije primijetile automobil kojim su lopovi došli i da očekuje da bi policija mogla uskoro da pronađe razbojnike.

(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA