Logo-Glas

Gosti iz Poljske nastupili u Karanovcu

20. Septembra 2015.

karanovac2.jpg.crdownloadPETROVO – U ozrenskom naselju Karanovac, u opštini Petrovo, večeras su nastupile članice pjevačke grupe “Višta vio” i mlade gitaristkinje iz poljskog grada Potengovo u zajedničkom kulturno-umjetničkom programu sa članovima Kulturno-umjetničkog društva “Ozren” iz Karanovca i Folklorne sekcije ovog društva iz Porječine.

Grupa od 30 Poljaka iz opštine Potengovo boravi u uzvratnoj posjeti opštini Petrovo i Mjesnoj zajednici Karanovac do subote, 26. septembra.

Načelnik opštine Potengovo David Litvin rekao je da je oduševljen gostoprimstvom na koje su Poljaci naišli na Ozrenu i izrazio očekivanje da će saradnja između Poljske i Republike Srpske biti još bolja.

karanovacNačelnik opštine Petrovo Ozren Petković rekao je Srni da očekuje intenzivniju privrednu saradnju ove dvije bratske opštine.

– Imamo šta da ponudimo Poljacima, a i oni su izrazili interesovanje za privrednu saradnju – kaže Petković.

Delegacija iz Poljske sutra će se sastati sa rukovodstvom opštine Petrovo i obići ozrenski vrh Gostilj, a narednih dana posjetiće Doboj i Andrićgrad.

karanovac1.jpg.crdownloadU oktobru 2011. godine Skupština opštine Petrovo donijela je Memorandum o saradnji između Petrova i Potengova.

Grad Potengovo na sjeveru Poljske ima 7.000 stanovnika. Udaljen je 76 kilometara od regionalnog centra Gdanjska.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA