Logo-Glas

Grad preuzeo ključeve objekta u Ćuprijskoj

30. Marta 2015.

apoteka medicaDOBOJ – Gradska uprava u Doboju preuzela je ključeve od vlasnika Apoteke “Medika” Nade Đurović u Ćuprijskoj uluci, čiji poslovni prostor je prije godinu dana od grada kupila dobojska Islamska zajednica /IZ/.

Načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Slavko Kovačević rekao je za Srnu da se nakon postignutog dogovora sa Đurovićevom, odustalo od deložacije iz ovog objekta, koja je bila zakazana za četvrtak, 26. mart.

Kovačević je naveo da su Đurovićevoj izašli u susret i pomogli oko izmještanja stvari iz objekta s obzirom da je riječ o specifičnoj robi koja zahtijeva poseban tretman.

On je istakao da je gradski objekat u Ćuprijskoj ulici prošle godine prodat na licitaciji.

Glavni imam dobojskog Medžlisa Bajro DŽafić potvrdio je kako je upoznat da je Đurovićeva napustila prostorije, ali je rekao da još nisu uvedeni u objekat.

Nada Đurović je na dan deložacije rekla novinarima da je bila zakupac objekta od 2011. godine, da postoji ugovor o tome, te da je u opremanje uložila oko 18.000 KM i sve radila u dogovoru sa gradom.

Đurovićeva kaže da je poslije godinu dana saznala da je izašao konkurs za prodaju prostora, a kasnije je obaviještena o tome i pisanim putem.

Nakon tri licitacije, na koje je, kako kaže, jedino ona izašla, rečeno joj je da je od februara prošle godine vlasnik objekta IZ u Doboju.

Ona tvrdi da je riječ o nekom internom dogovoru, jer joj je iz Odbora IZ rečeno da oni ne mogu ništa da kupe, već samo da daju zemljište.

Đurovićeva kaže da je trebalo da se uzmu u obzir njena ulaganja, i da se dugovanja prema njoj “prebijaju” kroz kirije, ali to niko nije uvažio.

– Prevarena sam, jer su mi rekli da ćemo to srediti tako što ću svaki mjesec plaćati 50 odsto zakupnine, koja je ozvaničena na 590 KM sa PDV-om. Ja sam za svaki dogovor, ali meni neko mora platiti. Digla sam kredit koji sam otplatila u januaru da bih završila ovaj prostor – poručuje Đurovićeva, koja je magistar farmacije.

Glavni imam dobojskog Medžlisa Bajro DŽaFić potvrdio je da je IZ ovaj objekat od grada kupila slobodnom prodajom, ali da do danas nisu uvedeni u objekat, zbog čega je najavio i mogućnost podizanja tužbe protiv grada.

Džafić tvrdi da je prisustvovao licitacijama, za šta ima i odgovarajuću dokumentaciju.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA