Logo-Glas

Gradska vlast obradovala dobojske penzionere: Pomoć najugroženijim

7. Oktobra 2014.

Osmijeh na licu penzionera najbolje govori o pomoći koju su primiliDOBOJ – Konačno su i dobojski penzioneri dočekali da dobiju pomoć od gradskih vlasti. Naime, danas je za 1000 penzionera iz gradskog budžeta stiglo 50.000,00 KM koje su podijeljene kako u Doboju tako i seoskim mjesnim udruženjima.

– Zahvaljujući razumijevanju u kojoj su se našli penzioneri gradska vlast odlučila je da im da jednokratnu pomoć preko Udruženja penzionera grada Doboj. Mi smo odmah animirali sva mjesna udruženja gdje su izvršene procjene kome da se uruči pomoć od 50,00 KM a u obzir su došli penzioneri koji su bolesni, nepokretni, sa penzijama ispod 200,00 KM i velikim brojem članova porodice. Suma od 50.000,00 KM koja su stigla Udruženju danas je podijeljena – rekao je Rajko Gligorić, predsjednik Udruženja penzionera grada Doboj.

U Doboju je za oko 250 najugroženijih penzionera novčana pomoć od 50,00 KM uručena u prostorijama Integre, a pored Rajka Gligorića, o značaju ove pomoći i odluke gradske vlasti penzionerima je govorio i Boris Jerinić, načelnik za boračka i socijalna pitanja grada Doboj.

Penzioneri, koji su dobili pomoć nisu krili zadovoljstvo što su napori rukovodstva Udruženja penzionera urodili plodom i vjeruju da će gradska vlast ubuduće imati više sluha ka ovoj populaciji i uvrstiti u budžet Grada sredstva za penzionere.

(AUTOR: Slobodan Babić)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA