Logo-Glas

GUBICI NA MREŽI ZNATNO ISPOD DOZVOLJENIH: Rezultati “Elektro Doboja” na nivou dobre evropske prakse

2. Oktobra 2019.

“Elektro Doboj”, zavisno preduzeće u sistemu “Elektroprivrede RS”, svelo je distributivne gubitke na 5 odsto u 8 mjeseci ove godine, po čemu se znatno razlikuju od ostala 4 distributivna preduzeća.

Gubici električne energije na mreži “Elektro Doboja” su znatno ispod tehničkih, jer regulator dozvoljava najviše 11 odsto gubitaka. Treba napomenuti da je tehnički gubitak “Elektro Doboja” na nivou evropskog standarda.

Primjera radi, tehnički gubici električne energije u “Elektrokrajini” su oko 11 odsto.

Rukovodstvo “Elektroprivrede RS”, na čelu sa v.d. direktorom Lukom Petrovićem, održalo je sastanak sa upravom “Elektro Doboja”.

– Ovo je najuspješnija distribucija u sistemu, sa odličnim rezultatima po svim parametrima poslovanja, te da treba biti primjer i ostalim distribucijama – potvrdio je Petrović.

Prema analizama koje su radile renomirane evropske kuće u vezi sa procesom reorganizacije, odnosno odvajanje snabdijevanja od distribucija, zaključeno je da su rezultati koje postiže “Elektro Doboj” na nivou dobre evropske prakse i na tome im treba čestitati, dodao je Petrović.

Na sastanku sa upravom “Elektro Doboja” razgovarano je o narednim koracima vezanim za procese odvajanja distribucije od snabdijevanja.

(IZVOR: Srpskainfo)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA