Logo-Glas

Haos u Narodnoj skupštini RS – obustavljen rad

12. Septembra 2017.

765-430-4078a79a1568bc703324fccee79811c6Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini RS zaprijetili su večeras da će fizički spriječiti rad parlamenta zbog nepoštovanja zakona i ustava.

– Nećemo dozvoliti da se rad Skupštine održava na ovaj način sve dok se ne budete poštovali zakon i dok na dnevni red ne stavite izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS. Na najbrutalniji način ste onemogućili da raspravljamo o tom jednom od ključnih dokumenta – revizorskom izvještaju – rekao je večeras poslanik NDP-a Dragan Čavić.

NOVIJA VIJEST//Sjednica Narodne skupštine RS prekinuta – nastavak sutra

Nakon cjelodneve rasprave u kojoj su poslanici opozicije upozoravali da je prekršen poslovnik i zakon, večeras su saopštili da “više neće dozvoliti da se u Narodnoj skupštini RS održava rad na ovaj način”.
– Neće biti više ovakvog rada i silovanja demokratije – rekao je Čavić, navodeći da će opozicija to spriječiti na sve moguće načine, “sve dok ne budete davali odgovore na poslanička pitanja u predviđenom roku i dok ne budete poštovali zakon i ponašali se onako kako i dolikuje jednom parlamentu”.

Reagovao je potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, koji je vodio skupštinu, dajući pauzu od pola sata, ali su poslanici opozicije stali  na prostoru gdje se nalazi skupštinsko rukovodstvo kako bi spriječili nedemokratski rad parlamenta.

Kako piše portal Istinito, Stevandić i generalni sekretar NS RS Marko Aćić pozvali su lidere tri vodeće opozicione stranke, SDS, PDP i NDP, Vukotu Govedaricu, Branislava Borenovića i Dragana Čavića na razgovore koji još traju.
(IZVOR: RTV BN/Istinito)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA