Logo-Glas

Hapšenja u Tesliću, u policiji i zamjenik načelnika opštine

11. Aprila 2018.

Zamjenik-nacelnika-TeslicaPolicija saslušava devet lica zbog sumnje da su krivičnim djelima oštetili budžet Teslića za 3,6 miliona maraka. Među njima su i zamjenik načelnika opštine Milovan Stanković i Radojica Todić, prvi čovjek lokalnog PDP-a. Policija ih sumnjiči za krivična djela protiv službene dužnosti, privrede, platnog prometa.

– Lica se sumnjiče da su privrednom društvu čije je sjedište u Tesliću omogućili da u parničnom postupuku po tužbi za naknadu štete protiv opštine Teslić dovedu u zabludu nadležne sudove u Republici Srpskoj o vlasništvu nad nepokretnostima koje su navedene u samoj tužbi, a koje su predstavljale državnu svojini i svojinu drugih fizičkih lica – rekla je Danica Gnjatović, portparol MUP-a Republike Srpske.

Nezvanično, istraga se odnosi na slučaj “Promtes”. To preduzeće je tvrdilo da je u njihvom vlasništvu zemljište na kome je izgrađeno izbjegličko naselje, a opština Teslić izgubila je spor koji je trajao godinama. Prije nekoliko mjeseci iz lokalne zajednice je izuzeta dokumentacija koja se odnosi na presudu. Danas bez prvih saradnika slave Dan opštine i kažu da hapšenje nije slučajno.

– To samo potvrđuje ono što sam ja oduvijek govorio i znao da je već više od godinu dana orkestriran politički progon koji se i dalje nastavlja – istakao je Milan Miličević, načelnik opštine Teslić.

U policiji su se našli odbornici i radnici lokalnog RUGIP-a. Jedan od privedenih, Radojica Todić bio je dugogodišnji direktor Promtesa.

Uhapšeni su iz Teslića, u pratnji policije, stiglu u policijsku upravu Doboj. Nakon kriminlaističke obrade biće proslijeđeni Tužilaštvu.

Uz njih će dobojsko tuižilaštvo dobiti i izvještaj o počinjenim krivičnim djelima. Terete se za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja, nesavjestan rad u službi, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i pranje novca.

(IZVOR: ATV)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA