Logo-Glas

Hemodijalizni pacijenti vraćeni u centar u Doboj

8. Oktobra 2014.

Centar za dijalizu DobojDOBOJ – Svih 116 hemodijaliznih pacijenata iz Doboja, koji su od majskih poplava do sada koristili usluge u drugim zdravstvenim centrima, vraćeni su na redovne tretmane u potpuno rekonstruisani Centar za hemodijalizu u Doboju koji je počeo sa radom 1. oktobra.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske saopšteno je da je Centar za hemodijalizu u Doboju za kratko vrijeme u potpunosti renovirala kompanija “Frezenijus”, da su uklonjeni unutrašnji zidovi, stolarija, podovi i zamijenjeni novim, a centar je opremljen i novom medicinskom opremom i namještajem.

Rekonstrukcija Centra za hemodijalizu u Šamcu je, kako se navodi, u završnoj fazi i očekuje se da počne sa radom od novembra.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske zahvaljuje pacijentima i zdravstvenim radnicima za strpljenje, kao i svim drugim dijaliznim centrima i zdravstvenim ustanovama koje su zbrinule pacijente tokom i nakon poplava, te im u tom periodu obezbijedili adekvatan tretman hemodijalize.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA