Logo-Glas

Horor u Doboju: Edina Bešlagić umrla u najtežim mukama

13. Februara 2018.

pozar-doboj-1U strahovitoj eksploziji koja je uzrokovala požar jučer sat poslije ponoći u kući u mjestu Gornja Šušnjara, u narodu poznatijem kao Bešlagića Brdo, poginula je Edina Dina Bešlagić (56).

Snažna detonacija 

Usnule komšije koje je probudila snažna detonacija istrčale su napolje te su ostale šokirane vidjevši kuću nesretne Bešlagić u plamenu. Prvi komšija Smajo Đulbić dojurio je do ulaznih vrata, ali ih nije mogao otvoriti. Nekoliko minuta ranije, kako saznajemo, čuo je dozivanje u pomoć.

Ubrzo su na lice mjesta stigli policijske patrole te dobojski vatrogasci koji su požar ugasili u 2.50 sati. U jednoj od prostorija pronašli su ugljenisano tijelo.

w873 (1)

Ekipa ”Dnevnog avaza” bila je jučer na mjestu velike tragedije, gdje su se okupili rodbina i komšije nastradale Bešlagić. Kako su nam ispričali, živjela je sama i nije imala djecu, a povremeno je radila u picerijama. Svi kažu da je Dina bila dobra i čestita žena. Kako nezvanično saznajemo, nesretnoj ženi, koja se inače grijala na drva, nestalo je ogrjeva prije dva dana pa je morala upaliti plinsku peć.– Ovo je strašno što se dogodilo. Komšinica Dina je kod mene bila jučer (nedjelja, op. a.) i razgovarale smo o svemu. Često smo, kao prve komšinice, bile zajedno. Nju su pomagale sestre. Ne znam, u šoku sam bilo šta da kažem… Eksploziju, vjerujte, nisam ni čula jer sam bila u dubokom snu – kaže Nađa Šerić.

Supruga Smaje Đulbića, komšije koji je pokušavao ući kroz vatru i spasiti život komšinici, još je bila u šoku i nije nam mogla govoriti o slučaju zbog gubitka drage komšinice. Plakala je zbog muka u kojima je umrla.

Vatra navaljivala

– Ona je, čuli smo dva ili tri puta, zapomagala i onda je sve utihnulo… Vatra je navaljivala… Eksplozija je bila jaka, sve se treslo, prozori i vrata letjeli su svuda uokolo, garež na sve strane… Eksplozija je uništila sve, a požar pretvorio u pustoš. Sve ukazuje na to da je u sobi u kojoj se nalazila Edina eksplodirala plinska boca na koju se grijala. Usljed detonacije bila je povrijeđena, a onda je buknuo požar u kojem je podlegla u najtežim mukama – kazale su nam komšije nastradale.

ČITAJTE JOŠ// DOBOJ: Porodica Edine Bešlagić sumnja da je ubijena, policija u kući “nije pronašla ništa”
(IZVOR: Avaz)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA