Logo-Glas

Humanitarci sa Tajvana podijelili po 100 KM za 100 Šamčana

12. Januara 2019.

Шамац - хуманостŠAMAC – Volonteri humanitarne organizacije i fondacije “Cu Či” sa Tajvana danas su podijelili po 100 KM pomoći za 100 stanovnika Šamca koji su nastradali u poplavama 2014. godine.

Koordinator ove organizacije za BiH u Šamcu Predrag Marinković rekao je da su prijatelji sa Tajvana bili u Šamcu poslije poplave i da su tada pomogli 250 najugroženijih porodica.

“Oni su i prošle godine podijelili po 100 KM za 100 porodica, a evo i danas, na čemu im zahvaljujemo od srca”, istakao je Marinković.

On je dodao da predstavnici organizacije “Cu Či” namjeravaju da budu prisutni u Šamcu, ali da će vidjeti da li će to biti uspostavljanjem kulturne saradanje ili na neki drugi način.

Volonteri sa Tajvana danas su Šamčanima zajedno pjevali i plesali, a u kulturnom dijelu gostima su se predstavili članovi Kulturno-umjetničkog društva “Crkvina”.

Volonter Džek Čang rekao je da žele da pokažu da u ovom svijetu ima puno ljubavi koju zajedno sa današnjim poklonom donose i stanovnicima Šamca.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

One Response to Humanitarci sa Tajvana podijelili po 100 KM za 100 Šamčana

  • Podržavam ovakvu saradnju, a ako može da se proširi i na kulturnom i ekonomskom polju – još bolje. Treba tražiti saradnju sa svakim od koga opština može da ima korist. Divno je saznanje da čak i u dalekom Tajvanu znaju za Šamac i solidarišu se s njim…

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA