Logo-Glas

I Dervenćanin na Interpolovoj potjernici

4. Jula 2019.

Ubistva, silovanja i pljačke samo su neka od krivičnih djela zbog kojih se na crvenim Interpolovim potjernicama nalaze imena oko stotinu državljana BiH.

U pitanju su bjegunci koji su na ozloglašenom spisku ili zbog krivičnog gonjenja ili zbog izdržavanja zatvorske kazne.

Među onima koji su u dugogodišnjem bjekstvu je i jedan Dervenćanin Nevenko Kukić, rođen 16. oktobra 1979. godine, koji je tražen zbog napada na službeno lice i pljačke.

Na potjernici je i Dušan Pantelić, zvani Đavo, koji je, po dostupnim podacima, zbog ubistva pravosnažno osuđen na 11 godina robije, a kada je 2009. stekao pravo na pogodnosti, privremeno je izašao iz zatvora, ali se nije vratio, već mu se gubi svaki trag.

Na Interpolovim potjernicama je i nekoliko žena iz BiH, a među njima je i Aldijana Dizdarević (33) iz Velike Kladuše, i to zbog pokušaja ubistva jer je, po dostupnim informacijama, osumnjičena da je 14. septembra 2011. iz kubure ispalila hitac prema sugrađaninu N.S., koji je tada teško ranjen.

Tu je i bivša mis fotogeničnosti BiH i “Plejbojeva” zečica Slobodanka Tošić (33), koja je pobjegla nakon što je pravosnažno osuđena na dvije i po godine zbog učešća u kriminalnoj grupi Darka Eleza i saučesništva u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale.

POGLEDAJTE KO JE NA POTJERNICI

(IZVOR: Derventski list)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA