Logo-Glas

IGOR VUKOJEVIĆ: Sa “Burom” nastavljam tamo gdje sam stao! (VIDEO)

20. Maja 2018.

IMG_3402-600x330Novom pjesmom pod nazivom “Bura”, Igor se vraća svom prepoznatljivom stilu, te će publiku zasigurno osvojiti snažna poruka pjesme koju je Igor prenio svojim vrhunskim vokalom. Spot za istoimenu pjesmu je rađen u Atini te na zaista zanimljiv način zaokružuje priču ove pjesme.

Dugo te nije bilo na našoj sceni, ali evo skuhalo se nešto fino za našu publiku. Reci nam šta se to radilo dok si se odmarao od scene?

“Pa, ja sam uvijek prisutan u muzici. Sviralo se, snimalo se, dosta sam radio sa svojim malim talentima u sklopu dječijih festivala. Dakle, može se reći da sam više bio iza sjene, ali kada je muzika u pitanju uvijek nešto novo stvaram.

Izostao sam medijski zbog tog nekog zasićenja, jer kako i sami znate današnja estradna scena je dosta drugačija, nisu svi usaglašeni sa mjerilima i parametrima koji su se prije poštovali, tako da sam se jednostavno dislocirao od svega toga. Pravila igre koja su nam nametnuta nisu uvijek fer, ja generalno nisam lik koji je suštinski “žut”, nemam harem manekenki, ne slupam tri auta nedeljno ne istučem četiri novinara ..

To su nažalost postale karakteristike ovog posla ali moja je koncepcija drugačija. Ali evo nakon te neke medijske pauze došlo je vrijeme da se vratim u svom prepoznatljivom stilu te se nadam da će publika od svog tog kiča koji nas okružuje prepoznati nešto kvalitetno.“
Novi singl je zapravo i najava za novi album koji bi trebao ugledati svjetlo dana krajem godine. Reci nam od kuda inspiracija, da li vezano za možda neki buran period ili tome slično?

“Pjesma je nastala kao jedan artikulisani umjetnički poriv u tom momentu. Bura je moje autorsko dijelo, dakle muziku tekst i aranžman sam radio ja, ima doticaja i sa mojim privatnim životom ali to na sreću nema više doticaja sa mnom, ostalo je samo da se ispriča kroz pjesmu. Pomoć u realizaciji sam imao od mog velikog prijatelja Tuzlaka Mahira Sarihodžića, on je svirao električni klavir, za ostalo tj. bas, bubanj, gitara i vokale sam radio ja i to smo po pola snimili kod njega u studiju i kod mene u ateljeu. Tako da je plod tih energija definitivno Bura u tom audio smislu.“

Moram priznati da se spot odlično uklopio u tematiku pjesme, znamo da ste jači za novog čovjeka u svom timu, reci nam kako je došlo do saradnje i samog koncepta spota?

“Tako je, on se zove Jasmin Pivić iz Zenice, to je produkcijska kuća Area 7 Entertainment. Mi smo se identifikovali na osnovu dijela koje je Jasmin prethodno radio i njemu se dopalo to što sam ja radio..Tako da, eto rodila se divna saradnja koja će se i u budućnosti nastaviti. Kako smo i dogovorili on će biti zaduže za digitalni marketing kao i za nove kanale komunikacije sa publikom, dok ću se ja posvetiti svom dijelu posla.

Divni kadrovi koji su obogatili i svu tu priču učinili još više gradnioznijom su snimani u Grčkoj. Glavni krivac za taj apstrakni dio spota u kome sam ja kip, gdje su me gipsali i čuda mi neka činili je niko drugi nego Jasmin. To je veliki vizionar koji bi čini mi se lavu u usta skočio samo da uhvati dobar kadar.“

Evo za kraj ja moram da pitam kada će Igor konačno nastupati u našem gradu? Tuzlanska publika te jedva čeka!

“Naravno da planiramo uvrstiti i Tuzlu u raspored turneje. Još uvijek smo u razradi tačnih datuma i lokacija, ali Tuzlu sigurno neću zaobići. To je grad za koji sam jako vezan, tako da se radujem izvođenju svojih numera u prelijepoj Tuzli.”

(IZVOR: Radiokameleon)
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA