Logo-Glas

Imam iz Zavidovića ponovo oduševio: Gazde se hvale donacijama, a ne plaćaju radnike (VIDEO)

13. Marta 2018.

imam_zavidovici_mladi_odlazak_bih_prtscrJedan od glavnih hitova društvenih mreža u proteklih nekoliko mjeseci je imam iz Zavidovića Izet ef. Čamdžić, koji je javnost oduševio porukama za mlade i vlast u Bosni i Hercegovini.

Ipak, njegova posljednja poruka poslodavcima posebno je zainteresovala korisnike društvenih mreža, kojima je ovaj imam poručio da je poštenje glavna odlika vjernika.

“Često susrećemo, nama se često obraćaju ljudi i kažu: Evo radim već tri godine kod tog i tog, a nemam dana staža prijavljenog. S druge strane imamo ljude koji se hvale svojim donacijama, te gazde firmi koji se fale donacijama različitim organizacijama, pa čak i džamijama, a radnicima nisu platili ono što im pripada. Pa je li to vjera? Ne to nije vjera, ni vjernikovo stanje. Bolje vam je da živite propise vjere, a ibadetite umjerene. Nemojte tuđe dijeliti na Božijem putu”, poručio je ovog puta efendija Čamdžić.

On je istakao da je potrebno da poslodavci u BiH budu pošteni prema svojim radnicima, jer jedino tako mogu biti pošteni i prema sebi.
Podsjećamo, imam iz Zavidovića je u centar javnosti na društvenim mrežama došao u januaru kada je mladima poručio da ne napuštaju Bosnu i Hercegovinu, jer “će ovdje biti još svađa i kladionica”.
(IZVOR: N.N./Radiosarajevo.com)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

DJEVOJKA

VIJESTI

MIX ZONA