Logo-Glas

Incko u Derventi: Ogromne šanse u poljoprivredi

30. Septembra 2014.

Incko u DerventiDERVENTA – Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da BiH kada je riječ o poljoprivredi ima ogromne šanse, koje su daleko veće nego što je to sada iskorišćeno.

On je rekao da stanovnici treba u da iskoriste svoje mogućnosti da zemlja krene naprijed, zbog čega ih poziva da izađu na izbore, ali i da se zapitaju ko je ispunio svoja obećanja u prošlosti, a ko ima realne i dobre planove za budućnost.

Incko je danas posjetio Zadrugu “Agroposavina farm”, gdje je razgovarao sa direktorom Rajkom Kulagom o dosadašnjim rezultatima poslovanja, ali i planovima za budućnost. 

Direktor zadruge Rajko Kulaga  rekao je da je sa Inckom razgovarao o dosadašnjem razvoju zadruge, te aktivnostima članova zadruge i kooperanata. 

– Želja nam je da zadruga postane nosilac razvoja poljoprivredne proizvodnje, ne samo lokalne zajednice već i šire regije. Osnovani smo 2002. godine, a poslovnu aktivnost započeli 2003. godine sa ciljem organizovanja proizvodnje u sjevernom dijelu opštine koje je u ratnim dejstvima najviše porušeno i stradalo – rekao je Kulaga. 

On je istakao da su “snage usmjerili” na pokretanje proizvodnje sa akcentom na osposobljavanju i jačanju gazdinstava, a nakon toga u drugoj fazi planirano je da ojačaju zadrugu. 

Tokom boravka u Derventi visoki predstavnik posjetio je farmu Zdravka Grozdanovića u Polju, uspješnog  proizvođača  mlijeka i pilića.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA