Logo-Glas

Inicijativa za donošenje lokalnog akcionog plana

10. Decembra 2015.

Srn2015-12-10_135430_0

DERVENTA
– Sedam lokalnih udruženja građana potpisalo je danas zajedničku inicijativu za donošenje lokalnog akcionog plana u oblasti invalidnosti opštine Derventa za period od 2016. do 2020. godine.

Koordinator Udruženja građana “BiosPlus” Derventa Drago Tadić rekao je da će inicijativa biti upućena načelniku opštine Derventa.

– Očekujemo da načelnik opštine formira komisiju koja će sačiniti lokalni akcioni plan u oblasti invalidnosti za naredni četvorogodišnji period, koji smo imali ranije. Akcionim planom utvrđujemo prioritete u oblasti invalidnosti, koji će kasnije biti ugrađeni i u Strategiju razvoja lokalne zajednice – rekao je Tadić.

On je dodao da je takav plan potreban i poželjan kod kandidovanja određenih projekata ka međunarodnim donatorima, koji bi trebalo da pomognu rad organizacija i olakšaju svakodnevni život lica sa invaliditetom.

Organizacija “BiosPlus” i Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama “Sunce” bili su domaćini današnjeg okruglog stola pod motom “LJudska prava za sve” povodom obilježavanja 10. decembra – Međunarodnog dana ljudskih prava.

Na okruglom stolu učestvovali su predstavnici lokalnih udruženja iz oblasti invalidnosti, predstavnici Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje iz Prijedora i Centra za socijalni rad i opštine Derventa.

U prostorijama Centra za kulturu, gdje je održan okrugli sto, postavljena je i izložba digitalnih fotografija koje su nastale realizacijom programa “Dijalog za budućnost”.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA