Logo-Glas

Insajder: Obren Petrović, Čubrilović i Čavić zajedno do mjesta predsjednika NS RS?

16. Novembra 2018.

765-430-d6c34950c1b17070d565a30462f255ebSmijenjeni zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović i lider NDP-a Dragan Čavić održali su danas tajni sastanak u Banjaluci, saznaje Insajder.

Na sastanku su Čubrilović i Čavić razgovarali o tome kako da ucijene predsjednika SNSD-a Milorada Dodika pa da grupi od nekoliko disidenata DNS-a, Čavićevih poslanika u Narodnoj skupštini RS i poslanicima iz grupe Obrena Petrovića dodijeli funkciju predsjednika parlamenta Srpske.

Naši izvori navode da će se sa ovom ucjenjivačkom ponudom tokom vikenda obratiti lideru SNSD-a. Ostaje da se vidi da li će Dodik prihvatiti njihovu ponudu da predsjednik Skupštine bude Nedeljko Čubrilović ili će ostati vjeran koalicionim partnerima iz DNS-a i Marku Paviću sa kojim, kako često voli reći, ima najdugovječniju koaliciju na Balkanu.

Podsjećamo, konstitutivna sjednica Narodne skupštine RS zakazana je za ponedjeljak, 19. novembra, a na sjednici bi trebalo da bude izabrano novo rukovostvo parlamenta Srpske.

Inače, nakon sastanka sa Čavićem, Čubrilović se, u Banjaluci, tajno sastao sa Obrenom Petrovićem, liderom odmetnutog krila SDS iz Doboja, piše Insajder.

Po riječima naših sagovornika, odlično upućenih u dešavanja oko DNS-a, očigledno je da je Čubrilović izabrao taktiku da se javno predstavlja da će kao kadar DNS postati predsjednik Narodne skupštine RS, a istovremeno tajno pregovara sa drugim političkim partijama, a ne svojom vlastitom da ga podrže u kandidaturi za ovu funkciju.

Inače, dok je Čubrilović imao tajne pregovore sa drugim partijama, mimo znanja predsjednika Pavića, u Prijedoru je regionalni odbor DNS zvanično predložio Duška Ivića za predsjednika Skupštine.
(IZVOR: Insajder)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA