Logo-Glas

Isplata potraživanja u skladu sa reprogramima

31. Oktobra 2014.

20141031160425_270698DOBOJ – Javna zdravstvena ustanova Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj finansijski je likvidna, a potraživanja se isplaćuju u skladu sa utvrđenim reprogramima, izjavio je zamjenik direktora ove ustanove Aleksandar Panić.

– Postoje određene obaveze koje nisu regulisane, ali očekujemo da će za njih biti nađeno rješenje nakon pregovora sa Vladom Republike Srpske i Poreskom upravom – izjavio je Panić novinarima prije početka današnjeg obilježavanja krsne slave dobojske bolnice “Sveti apostol Luka”.

Panić je istakao da su sredstava Vlade Srbije u okviru pomoći od majskih poplava namijenjena za uređenje dobojskog porodilišta, a njihova realizacija je stvar vlada Srbije i Republike Srpske.

Predsjednik Sindikalne organizacije u ovoj bolnici Milorad Bandić rekao je da se plate zdravstvenim radnicima redovno isplaćuju, ali da sredstva doznačena od Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske nisu dovoljna da bi bili plaćani porezi i doprinosi.

– Naša ustanova kao i sve zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj nastoje da postignu dogovor o reprogramu tih obaveza sa Vladom Republike Srpske i resornim ministarstvom – naveo je Bandić.

On je rekao da je dogovoren reprogram doprinosa za 2013, ali da je za ovu godinu uplaćen samo jedan doprinos.

Sindikat zahtijeva da se omogući plaćanje pojedinačnih doprinosa radnicima u slučajevima kada treba da se ostvari puni penzioni staž.

Prije slavskog ručka predstavnici uprave Bolnice i radnici položili su cvijeće na Spomenik borcima ove ustanove, poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

 

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA