Logo-Glas

Ispred Marakane maketa tenka, nema elemenata krivičnog djela

27. Avgusta 2019.

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je ispred stadiona Crvene zvezde postavljena maketa tenka i da se nadležno tužilaštvo izjasnilo da u tom slučaju nema elementa krivičnog djela.

Stefanović je na konferenciji za novinare, upitan za navodni tenk koji su navijači postavili ispred stadiona, rekao je da se ne radi o pravom tenku, već maketi.

“Radi se o nečemu što podseća na tenk, ima gusenice i neku maketu kupole. Ne radi se o nečemu što može ugroziti život”, naglasio je Stefanović.

On je prenio da se Ministarstvo obratilio nadležnom tužilaštvo i da je o tome obavijestilo i Vojsku Srbije.

“Tužilaštvo se izjasnilo da nema mesta za postupanje policije. Kao što znate od oktobra policija vodi istrage na osnovu naloga tužilaštva”, objasnio je on.

Stefanović je dodao da je izvršena kontradiverziona pretraga i da ne postoji nikakvo minsko-eksplozivno sredstvo, municija, ili bilo šta drugo šta može da ugrozi živote.

Rekao je da jedno komunalni organi mogu da ispitaju da li maketa zauzima parking ili drugu vrstu površine i da djeluju, te podvukao da to više nije posao policije jer ne postoji element krivičnog djela.

Ministar je rekao i da je policija spremna za večerašnju utakmicu kvalifiakcije za Ligu šampiona između Crvene Zvezde i švajcarskog Jang Bojsa u Beogradu.

“U potpunosti smo spremni sa dovoljnim brojem ljudi da obezbedimo utakmicu. Imamo jedinice na prilazima stadionu još od 7 ujutro”, objasnio je Stefanović.

On je istakao da se policija priprema za svaku međunarodnu utakmicu i kazao da ne očekuje nikakve probleme.

Apelovao je na navijače da ne dozvole da navijčka strasti prerastu u nešto što bi narušilo tu sliku.

“Moja poruka navijačima je da iskoriste ovaj dan kao dan kada će slaviti sa svojim timovima, a ne za nasilje. Nadam se i očekujem da će sve teći u tom pozitivnom pravcu”, kazao je Stefanović.

(IZVOR: Tanjug/Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA