Logo-Glas

Italijani žele da proizvode u RS

10. Septembra 2014.

Ibrišagić-Hristić u DerventiDERVENTA – Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić-Hrstić rekla je danas u Derventi da postoje dobre naznake da jedan broj italijanskih firmi prebaci proizvodnju na ovo područje, jer su saznali da imaju mnogo bolje uslove za proizvodnju u Srpskoj nego u svojoj zemlji.

Nakon sastanka sa načelnikom opštine Miloradom Simićem o budućim pravcima razvoja Dervente i mogućnosti da italijanski privrednici dođu i otvore nove pogone, te posjete Fabrici obuće “Sanino”, Hrstićeva je napomenula da je u proteklih pet godina samo u razvoj turističke privrede u opštini Derventa Vlada Srpske uložila oko 75.000 KM.

Ona je navela da radnici u fabrici obuće “Sanino” iz Dervente imaju redovne plate, a sve obaveze prema državi se izmiruju, što je veoma pohvalno i važno u današnje vrijeme.

– Od rukovodstva preduzeća saznala sam da imaju u planu povećanje broja radnika i proširenje poslovanja. Ovdje se školuju i mladi obućari, obavljaju praksu i stiču radno iskustvo – istakla je Ibrišagić-Hrstić.

Direktor preduzeća “Sanino” Derventa Radovan Pazurević rekao je da u pogonima u Derventi i Prnjavoru radi oko 1.000 radnika, te da je u planu proširenje proizvodnje do kraja godine i zaposlenje još tridesetak radnika.

– Riječ je o veoma zahtjevnom procesu proizvodnje i radimo puno na kvalitetu. Ulažemo velike napore da kvalitet i kontinuitet budu najbolji, po mjeri naših poslovnih partnera sa kojima uspješno sarađujemo svih proteklih godina – kaže Pazurević.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić rekao je da je saradnja sa resornim ministarstvom dobra i da je tokom održavanja Sajma privrede u Derventi dogovorena današnja posjeta, te da očekuje nastavak saradnje.

On je naglasio da je “Sanino” respektabilna fabrika koja može poslužiti drugima za primjer.

– Tokom današnje posjete saznali smo da vlasnik ima dobre planove, proširenje poslovanja i zapošljavanje novih radnika. I dalje držimo vođstvo po najnižoj stopi nezaposlenosti u BiH, te izvozu od 12 odsto u Srpskoj – rekao je Simić.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA