Logo-Glas

Ivanić otvorio Međunarodnu reviju folklora “Šamačko proljeće” (FOTO)

13. Aprila 2018.

Шамац - Иванић - Међународна ревијаŠAMAC
– U Šamcu je večeras održana 15. Međunarodna revija folklora “Šamačko proljeće” na kojoj je učestvovalo 300 članova kulturno-umjetničkih društava iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/.

Reviju folklora otvorio je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić koji je poručio da manifestacijama u kojima učestvuju mladi treba posvetiti posebnu pažnju, te da je lijepo kada je mladost na jednom mjestu, pogotovo ona koja čuva običaje.

– Entuzijazam koji se vidi kod mladih je nešto najljepše, a pogotovo što je to u Šamcu u kojem se večeras osjeća živost – rekao je Ivanić.

Шамац - одржана 15. Meђунaрoднa рeвиja фoŠamačkoj publici su se koreografijama predstavili kulturno-umjetnička društva “Branislav Nušić” iz Vladičinog Hana , “Tena” iz Đakova, “Milovan Gajić” iz Petrova, te “Puračić” iz Lukavca i “Šamac” iz grada domaćina.

Članovi ovih društava večeras su na pozornici u bioskopskoj sali u Šamcu pokazali kulturu različitih nacionalnosti.

Шамац - Милићевић - Међународна рев


Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević istako je da mu je čast da opština Šamac zajedno sa srpskim članom Predsjedništva bude pokrovitelj ove manifestacije.

– Naredne godine želimo to unaprijediti tako da sa više susjednih opština budemo i pokrovitelj i domaćin ovakve manifestacije koja je uvrštena i u kalendar Međunarodnog udruženja kulturno-umjetničkih društava i kulture na nivou cijelog svijeta /CIOFA/ i to je posebno bitno – rekao je Milićević.

On je dodao da Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ “Šamac” napreduje, te da na šamačkom području ima još društava koja bilježe dobre rezultate.

Шамац - Радовић - Међународна ревијPredsjednik ovog društva Mladen Radović istakao je da je “Šamačko proljeće 2018” već drugu godinu uvršten u kalendar CIOFA. “To znači da je Šamac jedan od 1.000 festivala svijeta što nam čini obavezu i čast da u narednim godinama pokušamo da se izborimo za desetogodišnji sertifikat Uneska”, rekao je Radović.

On je naveo da su kulturno-umjetnička društva iz Šamca i iz Vladičinog Hana pobratimila. “Nakon 20 godina saradnje postali smo dva bratska društva, što je još jedan pomak u odnosu na period iza nas. Ponosan sam na to”, rekao je Radović.

Pokrovitelji “Šamačkog proljeća” su srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i opština Šamac, a organizator Kulturno-umjetničko društvo “Šamac”.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA