Logo-Glas

IVANIĆ U ŠAMCU: Obezbijediti međunarodne grantove za brži razvoj

30. Januara 2018.

Шамац - Иванић - Млићевић, Шкрбић 1ŠAMAC
– Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da će podstaći institucije BiH da, posredstvom međunarodnih finansijera, obezbijede grantove i podrže realizaciju projekata u opštini Šamac.

Ivanić je tokom posjete Šamcu, gdje se sastao sa načelnikom Đorđem Milićevićem i predsjednikom Skupštine opštine Nikolinom Škrbić, rekao novinarima da institucije u BiH posredstvom ambasada mogu da izlobiraju za određenu podršku opštinama.

– Ja sam im na raspolaganju. Institucije BiH ne mogu mnogo, ali mogu da pokušaju da, posredstvom međunarodnih finansijskih institucija, traže podršku – naveo je Ivanić i dodao da ga je Milićević upoznao o nekim projektima.

Шамац - Иванић - Млићевић, Шкрбић 2On je istakao da je sa Milićevićem razgovarao i o pribavljanju donacije za izgradnju obdaništa u Obudovcu, te o povećanju atraktivnosti industrijske zone u Šamcu, posebno zbog blizine granice sa Hrvatskom.

– Obaveza svih koji obavljaju javne funkcije, jeste da ne zaborave na probleme ljudi u malim sredinama – naveo je Ivanić.

Načelnik opštine Šamac naglasio je da je upoznao Ivanića o onome što je lokalna uprava uradila tokom prošle godine, kao i sa trenutnim prioritetima.

– Informisao sam Ivanića o namjerama opštinske uprave da izgradi poslovnu zonu u blizini šamačkih preduzeća “Hranaprodukt” i “Meboš”, da pripremi sve infrastrukturne uslove za potencijalne investitore – kaže Milićević.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

ŠAMAC: Nova oprema za dijagnostikovanje kvarova na vodovodu // ŠAMAC - U Šamcu je danas predstavljena nova oprema za dijagnostikovanje kvarova na vodovodnoj mreži vrijedna 30.000 KM koju je nabavila o...
ŠAMAC: Jednokratna novčana pomoć za 20 maturanata // ŠAMAC - Opštinski Fond solidarnosti dodijelio je jednokratnu pomoć za 20 maturanata osnovne i srednje škole u Šamcu, koji su djeca ratn...
U Šamcu održan skup “Pravda za Davida” (FOTO) // ŠAMAC - U organizacije omladine grada Šamca na trgu u Šamcu sinoć se skupilo nekoliko stotina građana Šamca i okolnih gradova kako bi dal...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA