Logo-Glas

Izvršena sanacija puta u Stenjaku

2. Decembra 2014.

Sanacija-puta-u-StenjakuwebU skladu sa Programom uređenja građevinskog zemlјišta za 2014. godinu, u teslićkom prigradskom naselјu Stenjak, uređena je dionica puta Hasić i Ledine, dužine 600 metara, za šta je iz budžeta opštine izdvojeno 40.000 KM. Navedena dionica prvi put je asfaltirana prije 30 godina, a njeno uređenje predstavlјa još jedna u nizu planiranih aktivnosti na rekonstrukciji i uređenju postojeće infrastrukture na području opštine Teslić.

Stenjak je jedna od povratničkih teslićkih mjesnih zajednica sa većinskom bošnjačkom populacijom. Mještani ističu da projekti ovakvog tipa zapravo stvaraju pretpostavke za ostanak na ovom području.

Mještanin Stenjaka, Mehmed Smajlović, ukazao je na činjenicu da je Stenjak jedna od rijetkim mjesnih zajednica iz koje omladina ne odlazi, nego se bori i ostaje u njoj.

– Stenjak je jedna od rijetkih mjesnih zajednica u opštini Teslić, koja ima najviše omladine, iz koje se omladina nije raselila, što je bit opstanka ovog stanovništva. Dok u drugim mjesnim zajednicama omladine ima sasvim malo, svi traže da bježe, kod nas ovdje niko, svi traže da ostanu ovdje, pa nije važno na kakav način i kako će da žive. Ali zahvalјujući ovim našim odbornicima kao što je Sejdo, uspijeva se tu i omladina ostaje zajedno ovdje i tu je suživot – rekao je Smajlović.

Odbornik u SO Teslić, Sejdo Zukanović, smatra da je uređenje ove putne komunikacije oko koje gravitira više od 80 domaćinstava, još jedan pokazatelј uspješne saradnje mjesne zajednice i lokalne vlasti.

– Imali smo puno razumijevanje lokalne zajednice prema potrebama naših građana, jer Stenjak je inače mjesna zajednica u kome je izgrađena sva komunalna infrastruktura. Evo sad ide kanalizaciona mreža, glavni kolektor prolazi upravo ovdje, ovom trasom, ulaska u Teslić. Stenjačani naravno sa svojim sredstvima i uz pomoć lokalne zajednice i sa lјudima kojih ima u svojoj sredini na obostrano zadovolјstvo rješavamo svoje probleme – istakao je Zukanović.

U nadležnom opštinskom odjelјenju ističu da je ova investicija planirana ovogodišnjim planskim aktima uređenja građevinskog zemlјišta, te da je opredjelјenje opštinske vlasti da se kompletno područje opštine razvija uravnoteženo. Ovogodišnjim programom uređenja građevinskog zemlјišta iz opštinskog budžeta predviđeno je da se izdvoji 450 000 KM. 

(IZVOR: Opština Teslić)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA