Logo-Glas

Jača dobojska kolonija u Narodnoj skupštini RS!

18. Marta 2015.

Narodna skupština RSDOBOJ – Grad Doboj posle formiranja Saveta ministara BiH dobiće tri nova poslanika u Narodnoj skupštini RS.

Umesto takođe Dobojlije i predsednika dobojskog SDS-a Borisa Jerinića, koji ide u fotelju zamenika ministra odbrane BiH, u skupštinske klupe doći će njegova sugrađanka i stranačka koleginica Simuna Žakula.

Ona je na prošlogodišnjim opštim izborima osvojila skoro 5.000 glasova i bila je treća na listi SDS-SRSRS-PUP, iza Jerinića i Nikole Gavrića.

Pored rokade u skupštinskim klupama SDS-a, doći će do promena u poslaničkom klubu koalicije “Domovina”, jer su dva sadašnja poslanika kandidati za ministre.

Aktuelni šef poslaničkog kluba i potpredsednik SDA, Adil Osmanović, kandidovan je za ministra civilnih poslova BiH, dok je njegov stranački kolega Edin Ramić kandidat za ministra za raseljena lica i izbeglice u federalnoj vladi.

Umesto Osmanovića, koji je osvojio direktan poslanički mandat u Izbornoj jedinici tri, u poslaničke klupe NSRS doći će aktuelni odbornik SDA u dobojskom parlamentu Mihnet Okić, dok bi njega u Skupštini Doboja trebalo da zamijeni Fehrat Osmanbegović, koji je na lokalnim izborima 2012. godine sa 286 glasova na odborničkoj listi SDA bio drugi po rezultatu, odmah iza Okića.

Umesto budućeg ministra za raseljena lica i izbeglice FBiH Edina Ramića koji će, da cela zavrzlama bude veća, na toj funkciji zameniti budućeg ministra civilnih poslova BiH Adila Osmanovića, u poslaničke klupe ide funkcioner Stranke za BiH i takođe odbornik u dobojskoj skupštini Murvet Bajraktarević.

On će ući u republički parlament kao treći kandidat s kompenzacione liste koalicije “Domovina” s koje su u NSRS ušli Edin Ramić i mlada funkcionerka HSP BiH Ivana Lovrić. Bajraktarevića na odborničkom mestu trebalo bi da zameni Refik Mešinović.

On je 2012. godine bio treći po broju osvojenih glasova na “Listi za Doboj SBiH, HSS-NHI, NSP”, s koje su tada odbornički mandat osvojili njegov stranački kolega Murvet Bajraktarević i funkcioner HSS-NHI Pejo Krnjić.

Mihnet Okić za Press je kratko potvrdio da će prihvatiti poslanički mandat i odborničku klupu u vrućem dobojskom parlamentu zameniti skupštinskom foteljom.

– Drago mi je što će se povećati dobojska poslanička kolonija u Narodnoj skupštini RS – kaže Okić.

(IZVOR: Pressrs)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA