Logo-Glas

JERINIĆ: SDS štiti poštene ljude poput načelnika opštine Teslić

2. Februara 2018.

Boris JerinićTESLIĆ – Član Glavnog odbra SDS-a Boris Jerinić rekao je da ova stranka štiti ljude za koje zna da časno i pošteno rade, te da je takav načelnik opštine Teslić Milan Miličević.

“Miličević je postao meta samo zato što treba da bude skrenuta pažnja građana Republike Srpske s uslova u kojima žive od 1. februara, od kada je stupio na snagu zakon o akcizama”, izjavio je Jerinić Srni, reagujući na izjavu člana Predsjedništva SNSD-a Staše Košarac da “SDS medijskom galamom i kuknjavom pokušava da zataška sopstvene greške i afere, te da sakrije strah od izvjesnog poraza na predstojećim izborima”.

On je ocijenio da Košarac želi da skrene pažnju javnosti i građana Republike Srpske i BiH s činjenice “da je upravo on, zajedno sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem i Šefikom DŽaferovićem izglasao akcize, čije posljedice u vidu poskupljenja goriva osjećaju svi građani Srpske i BiH”.

Jerinić smatra da je Košarac posljednji koji bi mogao da drži moralne lekcije SDS-u i njenim funkcionerima, s obzirom na to da je, kako kaže, “2005. godine s Šabhazom DŽahanovićem napisao ustav BiH, u kojem nema Republike Srpske”.

“U tom ustavu ne postoji Republika Srpska već postoje regije, nema ni člana Predsjedništva BiH, već jedan predsjednik BiH”, rekao je Jerinić.

Govedarica pozvao Lukača da podnese ostavku

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je danas da ta stranka zahtijeva od ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača da podnese ostavku zbog, kako je naveo, narušene bezbjednosti u Srpskoj i zloupotrebe službenih ovlašćenja.Govedarica je ocijenio da je Lukač u jučerašnjem saopštenju načelniku opštine Teslić Milanu Miličeviću “presudio prije suda i podignute optužnice”.
Lider SDS-a je naveo da je Lukač “presudio Miličeviću” jer on nije aktivirao bankovnu garanciju preduzeću /”Prijedorputevi” u projektu vodosnadbijevanja i kanalisanja otpadnih voda u opštini/ koje je prije otvaranja ponuda obavijestilo nadležnu komisiju da odustaje od tendera.

“I to mu je bilo malo, pa je dao izjavu u kojoj je Miličevića nazvao ‘kriminalcem’, što jasno govori da je cijeli slučaj lično montirao u koordinaciji sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Draganom Bogdanićem”, tvrdi Govedarica u pisanoj izjavi.

On je dodao da Lukaču, s druge strane, ne pada na pamet da procesuira predmete organizovanog kriminala, te ga, između ostalog, poziva da odgovori šta je sa istragom protiv ministra Bogdanića zbog negativnog revizorskog izvještaja i nezakonite bankovne garancije od 11 miliona KM, kao i slučajevima “Farmland”, “Boska” i “Birač”, gdje je, kako je naveo, pokradeno milijardu i po KM.

“Da bi prikrio činjenicu da MUP nije u stanju, ili ne smije, da rasvijetli pokušaj ubistva člana Upravnog odbora ‘Alumine’ Mileta Matića, Lukač ‘efikasnost’ dokazuje montiranim izvještajima protiv Miličevića”, smatra Govedarica.

Uprava krim-policije MUP-a Srpske i Policijska uprava Doboj podnijeli su Okružnom tužilaštvu Doboj izvještaj protiv Miličevića o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Iz MUP-a Srpske saopšteno je da postoji osnov sumnje da je lice M.M. u svojstvu službenog lica opštine Teslić zloupotrebom položaja i ovlašćenja za privredno društvo iz Prijedora pribavilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 60.000 KM, dok je istovremeno za isti iznos oštetilo opštinu Teslić.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA