Logo-Glas

JOVIČIĆ: Naftna mrlja na Savi je dezinformacija

10. Oktobra 2018.

20181010105440_501989BROD
– Ilija Jovičić, načelnik opštine Brod oglasio se jutros nakon sinoćnje eksplozije i požara u rafineriji nafte Brod. “Mislim da je vijest više dramatizovana nego što zaista jeste. Nažalost jedan je radnik poginuo i želio bih da izjavim saučešće porodici u svoje ime i u ime opštine Brod”, izjavio je jutros načelnik opštine Brod Ilija Jovičić.

– Upravo sam se vratio iz Doboja gdje su radnici i oni se dobro osjećaju i na pretragama su, a uskoro će biti pušteni kući – dodao je Jovičić.

On je naglasio da je informacija o razmjerima eksplozije i havarije višestruko uvećana I zahvalio se načelnicima Modriče, Dervente i Slavonskog Broda.

– Požar je lokalizovan u roku sat vremena. Treća smjena radnika je ušla redovno da radi, osim pogona koji je eksplodirao. Sve u gradu je redovno – naglasio je Jovičić.

– Milorad Dodik, predsjednik RS me je tri puta telefonirao i bio je spreman da dođe, ali sam rekao da nema potrebe – rekao je Jovičić I naglasio da nije bilo uzbune u Brodu i nema nikakvih čestica.

On je potvrdio da je 09.10 u Rafineriji došlo do požara. “U 22.40 je požar u potpunosti ugašen. Devet radnika je povrijeđeno, a jedan je nažalost poginuo. Oformljena je komisija za utvrđivanje uzroka požara i razmjera nastale štete”, potvrdio je Jovičić.
Na konstataciju novinara da u Hrvatskoj zasjeda krizni štab na kojem će biti prisutna i Kolinda Grabar- Kitarević, te da se spominju naftne mrlje u Savi, načelnik je rekao da su te mrlje dezinformacija, a da u Hrvatskoj ne zasjeda krizni štab nego da se radi o redovnom sastanku.

– S obzirom da poznajem rafineriju nemoguće je da dođe do mrlje jer rafinerija ima vlastite prečistače – rekao je Jovičić. Istakao je da će mještanima biti namirena šteta.

(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA