Logo-Glas

Kako pravilno dosipati motorno ulje? (VIDEO)

29. Decembra 2018.

motorno uljeUglavnom smo svi tokom svoje vozačke karijere dosipali ulje u motor, kada bi nivo otišao ispod optimalne vrijednosti. Naravno, uglavnom bismo doživjeli onaj „talas“ sredinom sipanja, koji bi nam „pomjerio nišan“. To baš i nije najgora stvar koja može da se desi motoru, ali zamašćivanje „dekle“ svakako nije „higijenski“. Ukoliko ulje ode na izduvnu granu, „uživaćemo“ neko vrijeme u „zagorjelom“ mirisu.

Video klip FCP Eura objašnjava kako izbjeći navalu tečnosti iz boce, i kako pravilno i tečno sipati. Izgleda da smo sve radili kako ne treba.

Većina litarskih boca ima grlo smešteno na jednu stranu, a uobičajen način je da se ivica stavi na otvor poklopca ventila i da se tako sipa. To znači da je većina ulja iznad ivice, što prouzrokuje da vazduh bude zarobljen u boci dok ulje izlazi.

Umjesto toga, kako je demonstrirano u video klipu, treba raditi upravo suprotno, tako da ulje bude ispod ivice otvora. Naravno, malo „nišanjenja“ je ovde potrebno, a krpa uvijek može da uskoči u pomoć.
(AutoRepublika)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA