Logo-Glas

Kako zaista ubrzati računar u samo nekoliko klikova?

13. Februara 2018.

20180213165724_464713Ako mnogo vremena provodite na kompjuteru ništa ne može da vas iznervira kao kada vaš računar “zapinje” i šteka.

Postoji nekoliko načina da ubrzate vašu “mašinu”, ali činjenica je da su malo koji od ovih načina dugotrajno rješenje.

Naravno, ukoliko niste zaštitili vaš računar od virusa, neće vam pomoći ništa dok ga ne očistite.

U video snimku ispod teksta donosimo objašnjenje kako da vrlo jednostavno ubrzate vaš kompjuter.

Sve što je potrebno jeste da desnim klikom na ikonicu “moj kompjuter” odaberete opciju “properties”. U prozoru koji će vam se otvoriti odaberite opciju “napredna podešavanja” (advanced system settings), nakon čega će vam iskočiti podmeni u kojem treba da izaberete “napredno” (advanced).

Kada to uradite ponovo odaberite “podešavanja” (settings) u rubrici “performanse” (performance options). U meniju će vam se prikazati opcije od kojih vi treba da izaberete koju želite.

Najbolje bi bilo da odaberete treću po redu (adjust for best performance – podesi za najbolje performanse), jer ona znači da će vaš sistem biti podešen za najbolje moguće performanse. Prva dva znače da dozvoljavate da vaš sistem sam izabere podešavanja ili da se sistem podešava tako da najbolje izgleda (što nikako ne preporučujemo).
Četvrta opcija (custom) takođe može da bude dobra, jer u njoj sami birate koji procesi na kompjuteru će vam biti aktivni.

Kada odaberete željenu opciju dovoljno je da kliknete na “primeni” (apply) i to je to.

U video snimku pogledajte kako to izgleda “klik po klik” kako bi lakše shvatili.
(IZVOR: Nezavisne)

Čitajte još

Mostarki eksplodirao telefon dok je bio na punjaču // MOSTAR - Ženi iz Mostara eksplodirao je mobilni telefon Samsung Galaxy S5 dok je bio na punjaču, a ona je fotografije uništenog telefona,...
Zanimljive činjenice o kamerama za video nadzor // U današnje moderno vrijeme, kamere za video nadzor su instalirane svuda i predstavljaju najbolji sigurnosni alat napravljen u cilju snima...
Naučnici tvrde da nas čeka epidemija koja će ubiti 300 miliona ljudi... // Otkad su evoluirali prvi čovjekovi preci, čovječanstvom su uvijek, a to znači milionima godina, harale razne pošasti. A čak i najbolje me...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA