Logo-Glas

Karate klub ”Vila” treći na “Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog karatea”

27. Novembra 2018.

20181125_112224ŠAMAC
– Proteklog vikenda (nedelja, 25. novembra – 2018.) Ujedinjeni karate BiH organizovao je završno takmičenje u Šamcu, pod nazivom: ”Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog karatea”. Učešće na takmičenju je uzeo 21 klub iz oba bosanskohercegovačka entiteta (Republika Srpska i Federacija BiH), te okupio preko 400 takmičara, o čemu svjedoče video zapisi sa takmičenja.

Karate klub ”Vila” uzeo je učešće na ovom takmičenju sa 32 takmičara, te u ukupnom plasmanu klubova zauzeo treće mjesto. Najuspješnija a ujedno i najbrojnija ekipa je bio KK ”Samuraj” iz Zenice, dok je domaćin takmičenja KK ”Mladost” Modriča zauzeo drugu poziciju.

Takmičari Karate kluba ”Vila” su imali najviše uspjeha u disciplini borbe. Neprikosnovene su bile tri članice kluba Meliha Makarević, Andrea Đošan i Nataša Tešić, koje su osvojile zlatne medalje, kao i muški dio ekipe Davor Pantić te Nemanja i Stefan Bjelanović.

46922637_364143207690672_2696749938695471104_nU konkurenciji katašica istakle su se Katarina Kuzmić, Irena Đurić, Tea Močić, Nikolina Jovanović, Petra Todorović, Teodora Nešić, Nikolina Nakić, Ivana Božičković i Slađana Jovanović. Muški dio ekipe kataša je takođe imao svoje zvijezde a među njima su: Nikola Starčević, Davor Pantić, Lazar Kuzmić, Vedran Nešić, Dušan Božičković i Goran Gojković.

Treba napomenuti da je klub bio zastupljen i u sudijskoj organizaciji takmičenja, naime sportsku pravdu su dijelile Nevena Marjanović i Marina Maksimović bivše takmičarke kluba a sada nacionalne karate sudije.

Na takmičenju su dodijeljena priznanja zaslužnim klubovima od saveza za 2018.godinu. Priznanje u ime Karate kluba ”Vila” primio je glavni trener kluba Svetislav Kuzmić.

Po završetku takmičenja treneri Svetislav Kuzmić i Mile Sušić su istakli da su postignuti rezultati u skladu sa njihovim očekivanjima te napomenuli da bi ukupni rezultat vjerovatno bio i bolji da su uslovi i prostor za treninge u klubu bolji. Takođe i fnansijska sredstva za odlaske na bilo kakve pripreme takmičara nedostaju u klubu. Imajući sve navedeno u vidu, treneri i takmičari daju svoj maksimum a samim tim klub se svrstava u sam vrh Saveza Ujedinjenog karatea Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

GlasRegije
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA