Logo-Glas

Kineska “buba” ima 4 vrata i radi na struju

2. Aprila 2015.

kineska bubaIako je 1. april, dan kada se među vijestima provuče i neka šaljiva, Kinezi su bili sasvim ozbiljni kada su iskopirali novu Volkswagenovu “bubu”, ugradili joj još jedan par vrata, opremili je elektromotorm i stavili joj značku koja podsjeća na amblem Nissana.

Nedavno smo vidjeli kako je jedan kineski proizvođač električnih automobila “prilagodio” BMW i3 domaćem tržištu, a sada prenosimo fotografije još jedne interesantne kineske kopije.

Kompanija Vidoev, koja se bavi izradom vozila na električni pogon, napravila je repliku modela VW Beetle, ali je odlučila da unese određene modifikacije u odnosu na original – međuosovinsko rastojanje je produženo kako bi se napravilo mjesta za zadnji par vrata, prenosi B92.

Iako je riječ o prototipu elektromobila (serijska proizvodnja počeće 2016. godine), dizajneri su iz nekog razloga ostavili imitaciju izduvne cijevi.

Automobil je pogonjen električnim motorom za koji proizvođač tvrdi da razvija “najmanje 27 KS (20 kW)”, a podaci o radijusu za sada nisu poznati.

Kompanija procjenjuje da će produkcijska verzija električne “bube” imati početnu cijenu od oko 100.000 juana (15.000 evra).

(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA