Logo-Glas

Klizavo preko planinskih prevoja i u višim predjelima

22. Novembra 2015.

vožnja snijeg-put

BANJALUKA
– Preko planinskih prevoja i u višim predjelima ima snijega na kolovozu i moguća je poledica, dok na ostalim putnim pravcima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozila saobraćaju po mokrim i klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje se upotreba lanaca, a na jugozapadnu dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar.

Vozačima se skreće pažnja na odrone, te da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na magistralnom putu Kula – Krupac zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja. Radovi se izvode svaki dan, osim nedjelje.

Zbog minerskih radova na lokalitetu Hidroelektrane “Bočac dva” na magistralnom putu Karanovac – Crna Rijeka na snazi su privremene obustave saobraćaja od 11.00 do 11.30 i od 13.30 do 14.00 časova.

Na ovoj dionici puta zbog izgradnje obilaznice saobraćaj se odvija naizmjenično, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na istom magistralnom putu, na dionici Crna Rijeka – Ugar, u toku je sanacija kolovoza zbog čega su moguće povremene obustave saobraćaja.

Zbog rekonstrukcije i sanacije vodovodne i kanalizacione mreže na području opštine Kotor Varoš saobraćaj se na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš od 7.00 do 18.00 časova odvija jednom kolovoznom trakom. Predviđeno je da radovi traju do 31. decembra.

U toku je prva faza gradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je u ovom mjestu, na regionalnom putu Prnjavor – Doboj preko Stanara, izmijenjen režim saobraćaja.

Saobraćaj će se odvijati nesmetano uz povremene potpune obustave za sva vozila u trajanju od najviše 45 minuta.

Povremene potpune obustave provodiće se u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Predviđeno je da radovi traju do 31. decembra.

Preko mosta u Dragalovcima zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

Na dionici regionalnog puta Vijaka dva – Razboj, na lokaciji Vučijak, u toku je sanacija klizišta i dijela regionalnog puta u dužini od 900 metara. Saobraćaj se odvija usporeno, ima kraćih zadržavanja, a vozila se naizmjenično propuštaju.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka – Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor, te na dionicama magistralnog puta Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka.

Zbog deminiranja terena u naselju Liješće, na lokalitetu Šikare, na dionici magistralnog puta Brodsko Polje – Brusnica /na granici Republike Srpske i FBiH/ u naselju Liješće, dolaziće do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja u periodu od 8.00 do 16.00 časova.

Povremene obustave saobraćaja biće na snazi i na regionalnom putu Srebrenica jedan – Bratunac jedan, na lokalitetu Potočari gdje se vrši deminiranje. Obustave će biti na snazi od 8.00 do 16.00 časova.

Na području Doboja zbog deminiranja na lokalnom putu u Makljenovcu, na lokalitetu Razbjenjak – Putnikovo Brdo, dolaziće do povremenih polučasovih obustava od 8.00 do 16.00 časova. Radovi će trajati do 30. novembra.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na dionici auto-puta Prnjavor – Doboj.

Na regionalnom putu Kotor Varoš – Mitrovići zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže saobraćaj se odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Jednom trakom vozila saobraćaju i u Vijačanima, na regionalnom putu Ukrina- Vijaka gdje je u toku sanacija kolovoza.

Zbog klizišta jednom trakom vozila saobraćaju na regionalnom putnom pravcu Karanovac – Mitrovići.

Na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse mase veće od pet tona. Do zabrane je došlo jer su usljed prošlogodišnjih poplava urušeni desna bankina i dio saobraćajne trake do rijeke Drine.

U Banjaluci je do 25. decembra na snazi obustava saobraćaja u Ulici Veljka Mlađenovića, na dijelu od skretanja kod Gradskog olimpijskog bazena do mosta preko rijeke Vrbanja za naselje Česma.

U Federaciji BiH zbog radova je obustavljen saobraćaj na petlji Blatuša u Zenici. Putnička vozila i vozila do sedam i po tona koristiće petlju Radakovo, dok će teretna vozila čija masa prelazi sedam i po tona, koja dolaze iz pravca Sarajeva i Travnika, koristiti petlju Lašva.

Na tranzitu u Sarajevu obustavljen je saobraćaj za autobuse i teretna vozila čija masa prelazi tri i po tone. Saobraćaj je preusmjeren kroz grad.

Aktuelni su radovi i na magistralnim putevima Zenica – Žepče, Prozor – Jablanica, Jajce – Banjaluka i Bihać – Cazin, kao i na sjevernom i južnom ulazu u Mostar.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja. Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Izačić zabranjen je prevoz za vozila čija masa prelazi sedam i po tona.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA