Logo-Glas

Ko će iz Doboja u novu Vladu RS, Jerinić ili Bukejlovićeva?

8. Novembra 2018.

bukejlović jerinićDOBOJ
– Umjesto u Narodnoj skupštini RS, Nina Bukejlović iz SDS-a mogla bi svoje mjesto da dobije u Vladi RS, i to kao ministar iz Doboja, a za istu poziciju ozbiljno konkuriše još jedan kadar te stranke, Boris Jerinić, aktuelni zamjenik ministra odbrane BiH.

Ko će od njih dvoje biti ministar i koje ministarstvo će voditi u naredne četiri godine, u SDS-u nismo uspjeli juče doznati jer na naša pitanja upućena Borisu Jeriniću, koji je i član Glavnog odbora SDS-a, nismo dobili odgovor.

Jerinić je u utorak prisustvovao sastanku Obrena Petrovića, dobojskog gradonačelnika, i Milorada Dodika, lidera SNSD-a i člana Predsjedništva BiH, pa se moglo naslutiti da je on prvi kandidat za ministarsku poziciju.

– On je iskusniji od Bukejlovićeve, na prošlim izborima je osvojio poslanički mandat kojeg se odrekao, a onda je četiri godine bio zamjenik ministra, tako da vjerujem da će Jerinić biti ministar – smatra naš izvor.

Međutim, ništa manje šanse se ne daju ni Bukejlovićevoj, koja je u fokusu zbog kompenzacionog poslaničkog mandata jer je otkriveno da se pred lokalne izbore 2016. godine izjasnila kao Srpkinja, a za opšte izbore kao Bošnjakinja.
U Doboju se spekuliše da će bez obzira na ishod sage o nacionalnoj pripadnosti ona “sigurno dobiti neku poziciju u Banjaluci”.

– Bukejlovićeva je apsolutno lojalna Obrenu Petroviću i u koga bi drugog mogao imati više povjerenja nego u nju? Ona bi išla za ministra kao Bošnjakinja i dobila bi neko od četiri ministarstva na čijem čelu su Bošnjaci – tvrdi naš izvor, te dodaje da je Bukejlovićeva po zanimanju arhitekta, ali da nema mnogo iskustva u struci, te je teško povjerovati da bi mogla rukovoditi resorom koji je blizak njenom obrazovanju.

Juče nismo uspjeli stupiti ni sa Bukejlovićevom u kontakt.

Ministarsko mjesto dobojskom SDS-u je nagrada za podršku njihova dva poslanika Nebojše Marića i Danijela Jošića u Narodnoj skupštini RS budućoj skupštinskoj većini na čelu sa SNSD-om, iako Obren Petrović, lider ovdašnjeg SDS-a (a koga je juče iz stranke isključio Vukota Govedarica) i poslanik u bh. parlamentu, tvrdi da ništa nisu tražili zauzvrat.

– To je neupitna podrška i u NS RS i u parlamentu BiH, i nemamo mi nikakvih traženja, zahtjeva, nego imamo da se nastavi ovakva podrška koju smo do sada imali – izjavio je Petrović nakon sastanka sa Dodikom.
(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

tumblr_pktc98fS0G1w4u39jo2_1280

VIJESTI

MIX ZONA