Logo-Glas

Komunalci uklanjaju snijeg sa puteva

12. Januara 2015.

vrijeme-zimsko održavanje-putPETROVO – Radnici komunalnog preduzeća “Voda” iz Petrova počeli su sa čišćenjem snijega i posipanjem abrazivnog materijala na putu od Petrova do Krtove, najudaljenijeg naselja u opštini, rekao je direktor preduzeća Bojan Marjanović.

On je dodao da je čišćenje na ovoj dionici počelo sinoć u 23 časa, te da su sve ekipe ovog preduzeća, koje je zaduženo za održavanje lokalnih puteva, spremne da čiste snijeg i na ostalim putevima, u skladu sa intenzitetom padavina.

Opština Petrovo će u zimskom periodu održavati 77 kilometara puteva prvog prioriteta u sedam naselja ove opštine, dok će put prvog prioriteta od Doboja do manastira Ozren održavati preduzeće “Putevi Republike Srpske”.

Ranije je opština Petrovo propisala da će na najprioritenijim putevima čišćenje snijega morati početi prije nego što se na kolovozima nakupi sedam centimetara snijega i prije nego što se snijeg nabije, a u slučaju susnježice, ledene kiše i nastanka poledice blagovremeno će reagovati posipanjem.

Iz budžeta opštine Petrovo planirano je finansiranje nabavke 30 metara kubnih abrazivnog materijala i 20 metara kubnih soli.

Preduzeće “Voda” naplaćivaće po 25 KM za svaki kilometar održavanog puta u zimskom periodu.

Putevi nižeg prioriteta održavaće se u dogovoru sa predstavnicima Mjesnih zajednica, ličnim radom građana, s tim što će opština u tom slučaju obezbijediti gorivo za mehanizaciju.

Zimsko održavanje puteva trajaće do 15. marta, s tim da taj vremenski period može početi i završiti se ranije ili kasnije, u zavisnosti od vremenskih prilika.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA