Logo-Glas

KONAČNO: Sutra počinje nastava u OŠ “Vuk Karadžić” u Petrovu

26. Septembra 2017.

Петрово - Вања МаксимовићPETROVO – U Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Petrovu, čiji su nastavnici bili u štrajku od juna, sutra će početi nastava, a direktora će u roku do 15 dana imenovati Vlada Republike Srpske, rekao je predstavnik Ministarstva prosvjete i kulture Srpske Novica Mitrović.

Mitrović je dodao da je danas verifikovan dogovor sa jučerašnjog sastanka predstavnika ovog ministarstva, roditelja i štrajkačkog odbora ove škole.

On je rekao novinarima da će novi direktor biti imenovan u narednih 15-tak dana i da će, nakon preuzimanja dužnosti, imati obavezu da napravi analizu i preduzme mjere u vezi sa nadoknadom časova i grijanja prostorija škole.
Nastavnik Vanja Maksimović, nekadašnji predsjednik Štrajkačkog odbora, poručila je danas roditeljima da će sutra biti upoznati o rasporedu časova za djecu.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković pojasnio je da je odluka o nastavku školske godine proizvod kompromisa resornog ministarstva i štrajkačkog odbora i da su u opticaju pet kandidata za funkciju direktora ove škole, dodavši da je najvažnije da djeca krenu u školu.

Nastavnici u OŠ “Vuk Karadžić” u Petrovu u štrajku su od juna i traže od resornog ministarstva da povuče rješenje o imenovanju Davorina Adamovića za vršica dužnosti direktora, koje, kako tvrde, nije doneseno u skladu sa Zakonom o osnovnom obrazovanju.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

PETROVO: Potpisan ugovor o sufinansiranju projekta unapređenja obrazov... // PETROVO - Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske sa 15.000 maraka sufinansiraće “Projekat unapređenja obrazovanja – Pe...
PETROVO: Svlačionice na Lužanjku uskoro u novom izdanju // PETROVO - U Petrovu su u toku radovi na sanaciji i rekonstrukciji objekta svlačionice FK „Ozren“, koji je u nevremenu koje je opštinu Pet...
PU DOBOJ: Uhapšena dva pijana lica u Petrovu i Brodu // DOBOJ - Službenici Policijske uprave u Doboju uhapsili su dva lica u Petrovu i Brodu kod kojih je utvrđena veća količina alkohola u organ...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA