Logo-Glas

KONAČNO: Sutra počinje nastava u OŠ “Vuk Karadžić” u Petrovu

26. Septembra 2017.

Петрово - Вања МаксимовићPETROVO – U Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Petrovu, čiji su nastavnici bili u štrajku od juna, sutra će početi nastava, a direktora će u roku do 15 dana imenovati Vlada Republike Srpske, rekao je predstavnik Ministarstva prosvjete i kulture Srpske Novica Mitrović.

Mitrović je dodao da je danas verifikovan dogovor sa jučerašnjog sastanka predstavnika ovog ministarstva, roditelja i štrajkačkog odbora ove škole.

On je rekao novinarima da će novi direktor biti imenovan u narednih 15-tak dana i da će, nakon preuzimanja dužnosti, imati obavezu da napravi analizu i preduzme mjere u vezi sa nadoknadom časova i grijanja prostorija škole.
Nastavnik Vanja Maksimović, nekadašnji predsjednik Štrajkačkog odbora, poručila je danas roditeljima da će sutra biti upoznati o rasporedu časova za djecu.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković pojasnio je da je odluka o nastavku školske godine proizvod kompromisa resornog ministarstva i štrajkačkog odbora i da su u opticaju pet kandidata za funkciju direktora ove škole, dodavši da je najvažnije da djeca krenu u školu.

Nastavnici u OŠ “Vuk Karadžić” u Petrovu u štrajku su od juna i traže od resornog ministarstva da povuče rješenje o imenovanju Davorina Adamovića za vršica dužnosti direktora, koje, kako tvrde, nije doneseno u skladu sa Zakonom o osnovnom obrazovanju.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

PETROVO: Inicijativni odbor donio konačnu odluku o izboru nekretnine // PETROVO - Na večeras održanom sastanku Inicijativni odbor humanitarne akcije „Za malog Aleksandra i njegovu mamu Anđelku Grujičić iz Kakm...
NESREĆA NA PUTU DOBOJ-TUZLA: Grtalica udarila pješaka // Na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla, u naselju Pribava kod Gračanice, večeras u 18 sati došlo je do nezgode u kojoj su učestvovali teret...
Provaljeno u halu privrednog društva iz Petrova: Ukradeni elektro-moto... // PETROVO - Policijskoj stanici Petrovo juče je prijavljeno da je izvršena provala u halu privrednog društva za proizvodnju predmeta od pla...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA