Logo-Glas

KOŠARAC: Sredstva za auto-put Doboj-Banjaluka zaustavio SDS

21. Septembra 2017.

Staša KošaracSARAJEVO – Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac izjavio je da su poslanici SDS-a u ovom domu, glasanjem za odgađanje izjašnjavanja o ratifikaciji Ugovora sa Evropskom investicionom bankom o finansiranju izgradnje auto-puta Banjaluka – Doboj, po ko za koji put djelovali na štetu Republike Srpske i njene političke i ekonomske stabilnosti.

– Poslanici SDS-a svojim glasovima juče su zaustavili proces ratifikacije Ugovora kojim se obezbjeđuje finansiranje izgradnje infrastrukturne žile kucavice Republike Srpske, auto-puta Banjaluka – Doboj i time još jednom dokazali da je njihovo političko djelovanje isključivo u funkciji rušenja i ekonomskog slabljenja Republike Srpske. Očigledno je da su ponovo poslušali svog šefa Bakira Izetbegovića, kome smeta činjenica da će Republika Srpska u idućoj godini imati više kilometara auto-puta od Federacije BiH – naglasio je Košarac u izjavi za Srnu.

On je naveo da su ministri i poslanici SDS-a u Savjetu ministara i parlamentu BiH u protekle tri godine donijeli više od 50 odluka protiv interesa Republike Srpske i zaustavljanja njenog ekonomskog rasta i razvoja.
– Ministri i poslanici SDS-a u Sarajevu učinili su sve što su mogli da politički, ekonomski i finansijski oslabe Republiku Srpsku. U toj funkciji zaustavljene su izmjene zakona o akcizama, ugovor sa Svjetskom bankom i brojni drugi aranžmani koji su imali za cilj ekonomsko jačanje, pokretanje privrede i otvaranje novih radnih mjesta u Republici Srpskoj – rekao je Košarac.

On je dodao da javnost u Republici Srpskoj mora da zna da postoji potpuna i bezuslovna saradnja SDS-a i SDA u zajedničkim institucijama vlasti u Sarajevu i da će se partnerski odnos te dvije stranke na štetu Republike Srpske nastaviti i u narednom periodu.

– Bakir Izetbegović i Denis Zvizdić komanduju politikom SDS-a i to se dešava svakoga dana i u svakoj instituciji u Sarajevu! Pošto je riječ o propaloj koaliciji koja je izgubila podršku i građana i poslanika u parlamentu BiH, sada se od SDS-a ultimativno traži da krizu prenesu u Republiku Srpsku. Taj scenario je ovih dana na djelu – rekao je Košarac i izrazio uvjerenje da će institucije Republike Srpske na efikasan način osujetiti namjere propale koalicije iz Sarajeva.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Capture

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA