Logo-Glas

KOŠARAC: Sredstva za auto-put Doboj-Banjaluka zaustavio SDS

21. Septembra 2017.

Staša KošaracSARAJEVO – Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac izjavio je da su poslanici SDS-a u ovom domu, glasanjem za odgađanje izjašnjavanja o ratifikaciji Ugovora sa Evropskom investicionom bankom o finansiranju izgradnje auto-puta Banjaluka – Doboj, po ko za koji put djelovali na štetu Republike Srpske i njene političke i ekonomske stabilnosti.

– Poslanici SDS-a svojim glasovima juče su zaustavili proces ratifikacije Ugovora kojim se obezbjeđuje finansiranje izgradnje infrastrukturne žile kucavice Republike Srpske, auto-puta Banjaluka – Doboj i time još jednom dokazali da je njihovo političko djelovanje isključivo u funkciji rušenja i ekonomskog slabljenja Republike Srpske. Očigledno je da su ponovo poslušali svog šefa Bakira Izetbegovića, kome smeta činjenica da će Republika Srpska u idućoj godini imati više kilometara auto-puta od Federacije BiH – naglasio je Košarac u izjavi za Srnu.

On je naveo da su ministri i poslanici SDS-a u Savjetu ministara i parlamentu BiH u protekle tri godine donijeli više od 50 odluka protiv interesa Republike Srpske i zaustavljanja njenog ekonomskog rasta i razvoja.
– Ministri i poslanici SDS-a u Sarajevu učinili su sve što su mogli da politički, ekonomski i finansijski oslabe Republiku Srpsku. U toj funkciji zaustavljene su izmjene zakona o akcizama, ugovor sa Svjetskom bankom i brojni drugi aranžmani koji su imali za cilj ekonomsko jačanje, pokretanje privrede i otvaranje novih radnih mjesta u Republici Srpskoj – rekao je Košarac.

On je dodao da javnost u Republici Srpskoj mora da zna da postoji potpuna i bezuslovna saradnja SDS-a i SDA u zajedničkim institucijama vlasti u Sarajevu i da će se partnerski odnos te dvije stranke na štetu Republike Srpske nastaviti i u narednom periodu.

– Bakir Izetbegović i Denis Zvizdić komanduju politikom SDS-a i to se dešava svakoga dana i u svakoj instituciji u Sarajevu! Pošto je riječ o propaloj koaliciji koja je izgubila podršku i građana i poslanika u parlamentu BiH, sada se od SDS-a ultimativno traži da krizu prenesu u Republiku Srpsku. Taj scenario je ovih dana na djelu – rekao je Košarac i izrazio uvjerenje da će institucije Republike Srpske na efikasan način osujetiti namjere propale koalicije iz Sarajeva.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Žena i dvoje djece iz Doboja povrijeđeni u sudaru dva automobila // BANJALUKA - Troje djece i dvije žene povrijeđeni su večeras u sudaru dva automobila na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Tut...
Na čekanju projektna dokumentacija za novu bolnicu u Doboju // DOBOJ - Lokalitet za gradnju nove dobojske bolnice je u vodozaštitnoj zoni, utvrdila je struka. Zato Doboj priprema novi elaborat, koji j...
Kradljivci automobila “ordiniraju” od Doboja do Modriče // DOBOJ - Nakon višemjesečnog zatišja automobili su ponovo na meti razbojnika, koji su pred kraj 2017. godine počeli nanovo da "ordiniraju"...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA