Logo-Glas

Kraj makadamu između Stanara i Tešnja

12. Maja 2018.

Станари - инфраструктураSTANARI
– Decenijama čekana izgradnja regionalnog puta Stanari – Tešanj, poznatijeg kao “ravna cesta”, počeće do kraja godine, a radovi na ovoj saobraćajnici dugoj 8,2 kilometra trajaće dvije godine.

To je dogovoreno na sastanku koji je u petak rukovodstvo opštine održalo s predstavnicima Ministarstva saobraćaja i veza RS, JP “Putevi Srpske”, te Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Sredstva za izgradnju ove saobraćajnice planiraju u “Putevima Srpske”, koji će u potpunosti finansirati projekat.

– Za ovu godinu jedna inicijalna vrijednost je od 500.000 KM, a za naredne dvije godine preostali iznosi. Otprilike ukupna vrijednost je 6,5 miliona KM – izjavio je Vedran Pjanić, rukovodilac Odjela za planiranje i razvoj putne mreže u “Putevima Srpske”.

On je dodao da bi radovi mogli biti završeni ranije od predviđenog roka.

– Možda ne ide onom brzinom kojom bi htjeli prije svega građani koji gravitiraju prema tom putu, ali procedure su takve i najbitnije je da se sve ispoštuje – kaže Nataša Kostić, pomoćnik ministra saobraćaja i veza.
Izgradnja regionalnog puta R474 je od velikog značaja za Stanare jer tu lokalnu zajednicu povezuje i s Teslićem, kaže načelnik opštine Dušan Panić, te ističe da lokalna zajednica nastoji da ubrza sve procedure koje su u njenoj nadležnosti, prije svega u vezi s rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa i izuzimanjem zemljišta.

– Dogovoreno je da za mjesec i po dana bude spremna dokumentacija koja je potrebna o imovinsko-pravnim odnosima, izuzimanju parcela, odnosno cijepanju i rješavanju te procedure kako bi se izvršilo plaćanje vlasnicima zemljišta, a to je oko 51.000 kvadratnih metara, površina koju treba izuzeti – rekao je Panić.

Mnogi su obećavali, ali nisu ispunili, kažu mještani Stanara koji koriste ovaj put, te se nadaju da će prašina koja im svakodnevno pada u dvorišta uskoro postati prošlost.

– Onaj bijeli kamen kada se pospe, čim kiša stane, drugi dan se vije do brda. Do Vitkovaca je ovako makadam. Mnogi koji krenu ka Federaciji stanu i pitaju koliko dugo se vozi makadamom – rekla nam je mještanka Milica Samac.
(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA