Logo-Glas

KUD “Posavina” Crkvina predstavio srpsku kulturu na festivalu u Grčkoj

11. Oktobra 2017.

Шамац - КУД ПосавинаŠAMAC
– Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ “Posavina” Crkvina iz opštine Šamac predstavilo je srpsku kulturu i tradiciju u grčkom gradu Hanoiti na Internacionalnom festivalu folklora, na kojem je učestvovalo više od 40 društava iz deset zemalja.

Tokom festivala u Hanoitiju, koji je trajao pet dana, predstavila su se i kulturno-umjetnička društva iz Rusije, Ukrajine, Poljske, Rumunije, Bugarske, Moldavije, Češke, Portugala i Srbije.

Predsjednik KUD-a “Posavina” Dragica Marinković rekla je da su se na festivalu u Grčkoj, među 1.400 učesnika, predstavila i 54 člana folklorne, horske i muzičke sekcije ovog društva iz Crkvine.

Шамац - КУД Посавина1Ona je istakla da je KUD “Posavina” bila jedini predstavnik iz Republike Srpske, koju su ponosno predstavili, a čiji su članovi ponijeli sa sobom iz Grčke nezaboravne utiske, pozitivne emocije i stekli nova poznanstva.

– Ovo je bilo veliko iskustvo, bilo je veličanstveno biti rame uz rame sa društvima iz ostalih zemalja učesnica – kaže Marinkovićeva.

Marinkovićeva je rekla da su se članovi KUD “Posavina” predstavili igrama iz Pčinje i Mačve, a publika ih je pozdravljala burnim aplauzima.

– Ponosni smo što smo na ovako lijep način predstavili svoju Crkvinu, opštinu Šamac i Republiku Srpsku – istakla je Marinkovićeva.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

UHAPŠEN VOZAČ IZ ŠAMCA: Vozio sa 2,07 promila alkohola u organizmu // ŠAMAC - Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina juče u 03,05 časova lišili su slobode tridesettrogodišnje lice J.S. iz šamačk...
Završetak sanacije zgrade Vatrogasnog doma u Obudovcu polovinom maja // ŠAMAC - U Obudovcu je u toku sanacija zgrade Vatrogasnog doma, za šta će iz budžeta opštine Šamac biti izdvojeno oko 15.000 KM. Završe...
ŠAMAC: Otvorena je izložba slika “Održivi mir u lokalnim zajedni... // ŠAMAC - U Galeriji Centra za kulturu u Šamcu otvorena je izložba slika pod nazivom "Održivi mir u lokalnim zajednicama". Izložba je dio ...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA