Logo-Glas

KULAŠI: Vidovdanskom olimpijadom čuvaju sjećanje na “bitku života”

18. Juna 2017.

Прњавор - Видовданска олимпијадаPRNJAVOR
– U Kulašima kod Prnjavora danas se održava 21. Vidovdanska olimpijada u znak sjećanja na proboj Koridora i na 626 srpskih boraca sa područja ove opštine koji su poginuli u proteklom ratu.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Vlado Živković rekao je da su
borci sa područja opštine Prnjavor dali značajan doprinos u proboju Koridora, jednoj od najvažnijih bitaka za stvaranje Republike Srpske, nazvanoj i “bitka života”.

– Prnjavor je osvjetlao obraz kada je u pitanju proboj Koridora. U znak sjećanja na taj istorijski događaj i 626 boraca sa područja opštine koji su dali svoje živote za stvaranje Republike Srpske 21 godinu održavamo olimpijadu u Kulašima, na kojoj se nekadašnji saborci, ali i nove generacije takmiče i druže – kaže Živković.

Živković je podsjetio da su sa područja ove opštine u borbama direktno učestvovale Prnjavorska laka brigada i jedinica “Vukovi s Vučijaka”, dok su na pomoćnom pravcu dejstvovali 27. motorizovana brigada, posebne jedinice policije i dijelovi inžinjerijskih jedinica.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš kaže da je Vidovdanska olimpijada prilika da se preživjeli poklone sjenama svih 626 srpskih junaka sa područja ove opštine, koji su živote dali za odbranu Prnjavora i stvaranje Republike Srpske.

– Ova olimpijada je iz godine u godinu sve brojnija i potvrđuje da postoji način da se ljudi okupljaju i druže – rekao je Tomaš.

On je naglasio da će opština Prnjavor i u narednom periodu uraditi sve što može da podrži Boračku organizaciju, ali i sve druge organizacije koje se bave pitanjima boraca.

Прњавор - спомен- обољежје у КулашиDelegacije lokalne vlasti i Boračke organizacije prisustvovale su pomenu i parastosu za poginule borce iz sela Kulaši i Popovići, a na spomen obilježje u Kulašima položeni su vijenci i cvijeće.

Na današnjoj Vidovdanskoj olimpijadi učestvuje 25 ekipa, a takmičenja se odvijaju u šest sportskih disciplina.

Proglašenje pobjednika i zatvaranje olimpijade očekuju se u kasnim večernjim časovima.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

STANARI: Povećanj broj hroničnih bolesnika // STANARI - U Domu zdravlja u Stanarima povećan je broj hroničnih bolesnika koji se javljaju zbog vrućina. Ljekar Snježana Bogdanović rekl...
STANARI: Vidaković zadovoljan radom organizacije Mladih socijaldemokra... // STANARI - Potpredsjednik SNSD-a Marko Vidaković rekao je sinoć u Stanarima da je zadovoljan radom organizacije Mladih socijaldemokrata ko...
U Stanarima uhapšen vozač, dao policajcima 10 KM “da se počaste&... // STANARI - Pripadnici Policijske stanice Stanari juče su uhapsili vozača K.P. iz Zenice, koji je, kako je saošteno iz policije, nakon što ...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

PROČITAJ HOROSKOPDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA