Logo-Glas

LIJEČE IMPOTENCIJU ZA DOBAR NOVOGODIŠNJI SEKS: Ordinacije urologa pune u decembru, a veliku ulogu u tome ima zavisnost od kompjutera

1. Decembra 2018.

doktorMnogi muškarci koji imaju erektilnu disfunkciju i ovog decembra potražiće pomoć od urologa jer žele da budu “sasvim spremni” za vođenje ljubavi tokom novogodišnjih praznika.

Koliko god sve to zvučalo banalno ili čudno, ta praksa, kako za “Blic” prenose ljekari, duga je već 20 godina jer je statistika neumoljiva – 50 i više odsto muškaraca svih starosnih grupa imaju manje ili više izražen problem u postizanju erekcije, a tokom novogodišnjih praznika žele, ali i smatraju da se to očekuje od njih, da imaju seksualne odnose.

U ovom mjesecu kod ljekara odlaze muškarci mlađi od 50 godina, a čiji je problem psihičke prirode. Tokom godine su preopterećeni borbom za egzisteniju, prekovremenim radom i pokušajem da stvore sebi i porodici ekonomsku stabilnost.

A novogodišnji i božićni praznici tradiocionalno se spajaju u neradne dane, kada oni provode vrijeme sa svojim partnerkama, žele da se opuste i, kako navode svojim ljekarima, imaju “zadovoljavajuće vođenje ljubavi”.

Ovo za “Blic” kaže profesor dr Aleksandar Milošević, urolog-seksolog, koji dodaje da i ovog decembra ljekari očekuju povećan broj pacijenata u ordinacijama.

“Najbitnije je novogodišnje vođenje ljubavi”
– Uglavnom su mlađi od 50 godina, a uzročnik problema u postizanju erekcije je psihičke prirode. Sa druge strane, imamo dosta pacijenata koji zbog svoje osnovne bolesti – dijabetesa, hipertenzije ili neke druge bolesti imaju, takođe, problem, ali oni dolaze na liječenje tokom cijele godine. Kod prve grupe pacijenata izražen je strah od neupjeha tokom seksulanog odnosa. Ima ih koji se tokom cijele godine bore za egzistenciju i ekonomski opstanak, a tokom praznika žele da se posvete svojim partnerkama – objašnjava taj stručnjak.

Prema njegovim riječijma, takvim pacijentima propisuju se lijekovi, pomagala, ali i injekcije.

– Tokom novogodišnjih i božićnih praznika građani imaju najviše slobodnih dana, ali i noći. Napolju je hladno, ljudi vole da se utople, zbliže i taj period provedu zajedno, a to zajedno utiče na ono što je u današnje vrijeme skoro zaboravljeno – njihovu sekualnost. Takođe, muškarci smatraju da se od njih očekuje da vode ljubav sa svojim partnerkama tokom tih praznika, što je dodatna presija. Istovremeno, činjenica je da najviše porođaja imamo u Srbiji krajem avgusta i u septembru što samo po sebi govori o važnosti seksualnih odnosa za naše građane tokom novogodišnjih praznika – kaže prof. dr Milošević.

Kako on dodaje, veliku ulogu u pojavi erektilne funkcije u posljednje vrijeme ima zavisnost od kompjutera.

– Sva zadovoljstva koja se dobijaju tim putem odveli su muškarce od zadovoljstva koje imaju tokom prirodne, normalne “žive” komunikacije sa drugim osobama – kazao je on.

Prof. dr Miloševiće je kao i ostale njegove kolege apelovao na stidljivije muškarce da nikako ne kupuju tablete za potenciju putem interneta ili one koje se nude u oglasima jer mogu da budu pogubne.

Sa druge strane, prodaja “kamagre” i drugih lijekova za potenciju koji se nude po oglasima na banderama i putem Fejsbuka i sajtova na interenetu bukvalno cvjeta zbog izražene stidljivosti muškaraca da priznaju ljekarima da imaju problem s potencijom.

Taj lek, potvrđuje prof. Vuksanović, nije registrovan u Srbiji i ne zna se šta sadrži, ali i odakle dolazi.

– Sa druge strane, uzroci erektilne disfunkcije (impotencije) mogu da budu različiti. Kako bi se odredila prava terapija trebalo bi da se postavi prava dijagnoza. Erektilna disfunkcija je simptom, a njeni uzroci mogu da budu različiti. Prave terapije su lijekovi, a nekada i operacija. Ali to mora da procijeni ljekar. Svaki muškarac koji ima taj problem trebalo da se javi urologu da bi se utvrdio uzrok i počelo liječenje – upozorio je nedavno on za “Blic”.

A svjetska statistika za koju urolozi tvrde da može da se “preslika” na Srbiju kaže da svaki drugi muškarac u svom životu barem je jednom imao problem s potencijom.
(IZVOR: Srpskainfo)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA