Logo-Glas

“MAGIJA POEZIJE”: Evita predstavila zbirku pjesama na beogradskom Sajmu knjiga

29. Oktobra 2019.

DERVENTA – Mlada derventska pjesnikinja Evita Bojkovac promovisala je svoju četvrtu zbirku pjesama „Leptir slikar“ na upravo održanom 64. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, 26. oktobra na štandu Republike Srpske.

Evitina zbirka pjesama govori o prirodi i mašti, a prezentaciji su prisutvovale osobe iz kulturnog i javnog života, predstavnici književnih klubova iz Srbije i izdavačkih kuća.

Profesor književnosti Aleksandar Mijalković, inače recenzent knjige, istakao je da „Evita i liči na princezu koja bledog i zamišljenog lika posmatra bajkoviti svet sa najviše kule“.

– I onda shvati da joj je dosadno, pa umesto da zjevne i odspava, pretvori se u vjetar, pa u leptira, pozove ježa u goste bez straha da će joj pocijepati haljinu i na kraju se preseli među zvijezde, ili u morske dubine da tamo odspava, među nekim drugim zvijezdama. U međuvremenu, dok ona luta, ostavi nam stihove koji će nas zabaviti i natjerati da zažmurimo na jedno oko, namignemo noći i zaboravimo da se Evita nije vratila. A nikada nije ni odlazila. To je magija poezije, poručio je Mijalković.

(IZVOR: Derventa Cafe)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA