Logo-Glas

Magla na području donjeg Podrinja

17. Marta 2015.

put asfalt bez trakeU Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su u višim predjelima mjestimično vlažni zbog topljenja snijega, dok je u ranim jutarnjim časovima moguća i poledica, a magla mjestimično smanjuje vidljivost na području donjeg Podrinja.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, pa treba biti oprezan na magistralnim pravcima Banjaluka-Teslić i Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, te na regionalnim dionicama Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Karanovac-Kneževo-Ugar, Šipovo-Strojice, Bratunac-Skelani, LJubovijski most-Drinjača, Šekovići-Caparde, Brodar-Rudo, Višegrad-Vardište i Rogatica-Ustiprača.

Na dionici magistralnog puta Priboj-Banj brdo, prema Tuzli, osim odrona, povećana je opasnost i od klizišta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Obustava saobraćaja zbog radova aktivna je na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, a vozila su preusmjerena na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralng puta Brod na Drini-Šćepan Polje i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka-Čelinac, u mjestu Vrbanja, radi izvođenja radova saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila i postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Saobraćaj se odvija jednom trakom zbog aktiviranog klizišta na dionici magistralnog puta Karanovac-entitetska granica /Ugar/, u mjestu Bočac, kao i na dionicama regionalnih puteva Ukrina-Gornja Vijaka i Karanovac-Mitrović.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje-enitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Povremene polučasovne obustave saobraćaja radi deminiranja terena biće aktivne od 9.00 do 15.00 časova na regionalnom putu Polje-Podnovlje, lokalitet Gornji Božinovci, kao i na regionalnom putu Doboj Novi, od mjesta Ševarlije prema mjestu Pridjel Gornji od 8.00 do 16.00 časova.

Počela je naplata putarine na dijelu autoputa Gradiška-Banjaluka, dionica Glamočani-Čatrnja, na naplatnoj stanici “Jakupovci”.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA