Logo-Glas

Magla smanjuje vidljivost

21. Januara 2015.

put-maglaMagla jutros smanjuje vidljivost od 70 do stotinu metara na području Mrkonjić Grada, Modriče, Lončara, Dervente, Doboja, Sarajeva, Kneževa, Foče, Zvornika i Vlasenice.

Kroz Federaciju BiH magla smanjuje vidljivost na dionicama putevima Sarajevo – Tuzla – Orašje, Tuzla – Bijeljina, Kupres – Šujica, Odžak – Brod i Kaonik – Kiseljak. 

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske navode da se saobraćaj u većini krajeva odvija po mokrim i klizavim kolovozima. 

Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima na putu, te da zbog učestalih odrona sporije voze i na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina. 

Odrona ima na putnim pravcima Dobro Polje – Miljevina – Brod na Drini, Banjaluka – Teslić, Mrkonjić Grad – Crna Rijeka i Jezero – Novo Selo, Kneževo – Ugar, Bratunac – Skelani, LJubovijski most – Drinjača i Šekovići – Caparde. 

I dalje je na snazi obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Kostajnica – Kozarska Dubica u mjestu Vrioci. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. 

U mjestu Bočac, na dionici magistralnog puta od Karanovca prema Ugaru, na granici Republike Srpske i Federacije BiH, zbog aktiviranog klizišta, vozila saobraćaju jednom trakom.

Jednom trakom vozila saobraćaju i na regionalnim putevima Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrović.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama magistralnih puteva Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka.

Saobraćaj je i dalje obustavljen u Babajićima, na dionici magistralnog puta Simin Han – Kalesija. U funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Iz AMS podsjećaju da je već duže vrijeme u upotrebi poseban broj “vozačke solidarnosti” 066/823-000 na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. 

I dalje traje kampanja “Stop alkoholu na točkovima” čiji je cilj da se poveća nivo bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj smanjenjem broja vozača koji u saobraćaju učestvuju pod dejstvom alkohola.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić Duborez



PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA