Logo-Glas

Magla smanjuje vidljivost, kolovozi vlažni i klizavi

22. Septembra 2017.

put-maglaBANJALUKA
– Magla jutros mjestimično smanjuje vidljivost na području Prijedora, Mrkonjić Grada, Kneževa, Zvornika i Istočnog Sarajeva, gdje su kolovozi mjestimično vlažni, dok se na području Semberije, Kneževa i Istočnog Sarajeva vozi po mokrim i klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Iz AMS upozoravaju na učestale sitnije odrone kamenja i zemlje na kolovoz na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Zbog sanacije tunela Kalovita brda, na dionici magistralnog puta LJubogošta- Pale, saobraćaj je u tunelu potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Derventa /Žirovina/-Šešlije, lokalitet Rabić-Vrhovi, u toku su radovi na presvlačenju kolovoza, pa se saobraća usporeno, jednom trakom, sa naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izgradnje kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Bijeljina- Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/ saobraćaj je obustavljen za sva vozila. Saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom, dok se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare zbog sanacije klizišta saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja “Mahovljani” zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

Još traju radovi na izgradnji vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice, lokalitet Mahovljanske petlje, i od 23.00 do 5.00 časova na snazi su obustave saobraćaja do maksimalno 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog perioda.

Zbog deminiranja terena na radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13 na magistralnom putu Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 18.00 časova saobraćaj će se odvijati tako što će 30 minuta trajati obustave, a 10 minuta propuštanja.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub na snazi su povremene obustava saobraćaja od pet do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo i dionica Ukrina-Gornja Vijaka saobraća se jednom trakom, naizmjenično, zbog aktiviranog klizišta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima čekanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj na graničnom prelazu Stara Gradiška sužen je kolovoz, pa se može očekivati sporije saobraćanje u narednih mjesec dana.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Najveći udar olujnog vjetra ikad zabilježen u Banjaluci // BANJALUKA - Najveći udar olujnog vjetra ikad zabilježen u Banjaluci desio se sinoć, jačine 32,4 metra u sekundi, što je 116,64 kilometra ...
Zdravstvena inspekcija češlja apoteke u RS: Recept će biti obavezan i ... // BANJALUKA - Rapten K, analgin 500 mg, brufen 400 mg, rapten duo i hloramfenikol samo su neki od lijekova na kojima je naznačeno da se izd...
Vjetar srušio minaret na džamiji u Tešnju // TEŠANJ - Snažan vjetar srušio je noćas minaret na Čaršijskoj džamiji u Tešnju. Kako je za Avaz.ba potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih ...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA