Logo-Glas

Manje krivičnih djela u Doboju

16. Oktobra 2014.

CJB DobojDOBOJ – Na području u nadležnosti Centra javne bezbjednosti /CJB/ Doboj za devet mjeseci ove godine smanjen je broj krivičnih djela za 6,8 odsto, u odnosu na isti period 2013. godine, rekao je načelnik Centra Goran Đurković.

Đurković je danas na konferenciji za novinare najavio dalju modernizaciju pružanja usluga građanima, koje je pozvao da prate rokove isteka važenja ličnih dokumenata, sa naglaskom na lične karte i oružne listove.

Od januara do septembra evidentirano je 1.351 krivično djelo opšteg kriminaliteta, od čega su 923 razriješena. Nadležnom tužilaštvu podnesena su 1.262 izvještaja protiv 945 lica o izvršenim krivičnim djelima, od kojih je 371 povratnik u izvršenju krivičnih djela.

Načelnik Kriminalističke policije CJB Doboj Miroslav Milojević rekao je da su u ovom periodu evidentirana četiri ubistva i dva ubistva u pokušaju.

Izvršena su dva krivična djela silovanja, te dva krivična djela trgovine ljudima radi vršenja prostitucije.

Milojević je naveo da su nadležnim tužilaštvima podnesena 32 izvještaja protiv 33 lica zbog 41 djela privrednog kriminaliteta. Ukupna prijavljena materijalna šteta za devet mjeseci iznosi 1.991.810 KM i protivpravna imovinska korist 1.749.882 KM.

On je podsjetio da je od avgusta prošle do februara ove godine realizovana policijska akcija “Bastion” radi sprečavanja proizvodnje i prometa droge tokom koje je uhapšeno sedam lica.

Milojević je naveo i da je u februaru sa kolegama iz Šamca započeta akcija “Slavonac”, u okviru borbe protiv organizovanog kriminaliteta i zloupotrebe droga, koja je rezultirala podnošenjem izvještaja Okružnom tužilaštvu Doboj protiv dva lica.

Milojević je podsjetio da je završena akcija “Štek” tokom koje je uhapšeno 12 lica.

Po naredbi suda BiH u Sarajevu, u okviru borbe protiv organizovanog kriminala, zloupotrebe droga, te neovlašćenog prometa oružja i vojne opreme, na području Modriče uhapšeno je jedno lice.

Tokom devet mjeseci ove godine evidentirana su 22 samoubistava, od kojih 17 lica muškog i pet lica ženskog pola.

Kada je riječ o javnom redu i miru, načelnik Sektora policije Dragan Prodanović naveo je da su od januara do septembra evidentirane 864 saobraćajne nezgode, 3,3 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Dogodilo se 20 saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom, što je za 4,8 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Od 21 smrtno stradalog lica, osam su vozači, po dva suvozača i putnika, jedan putnik – dijete, dvoje motociklista, dvoje biciklista i četiri pješaka.

Od ukupno 685 prekršaja javnog reda i mira, nadležnim sudovima podneseno je 290 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, kao i 249 prekršajnih naloga protiv 722 lica.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA