Logo-Glas

“Mara i derventske lole” raspjevali korisnike “Zlatnog Luga” (FOTO)

3. Novembra 2019.

DERVENTA – Najpoznatija izvorna grupa iz Dervente “Mara i derventske lole” danas je svojim nastupom razveselila korisnike Doma za starija lica “Zlatni Lug”.

Povod posjete bila je Marina želja da ih razveseli, jer se, kako kaže, često sjeti dragih prijatelja koji borave u ovoj ustanovi.

– Razmišljala sam o ovom domu i možda i ja jednog dana budem živjela ovdje. Naime, niko sa estrade još uvijek nije posjetio korisnike “Zlatnog Luga” pa sam odlučila da budem prva. U ovoj ustanovi trenutno boravi mnogo dobrih domaćina kod kojih su “Mara i lole” pjevali na oproštajnim večerima, svadbama i krštenjima. Naravno, među njima su i naši posebno dragi prijatelji, kojih se često sjetim. Došla sam danas sa ciljem da me oni vide, da me ne zaborave, kao da i ja vidim draga lica i da se prisjetimo uspomena – rekla je Mara.

Otac Danijele, vlasnice “Zlatnog Luga”, Milenko Zemunović istakao je tom prilikom da se u ovoj ustanovi neprestano trude da stvore što ugodniju kućnu atmosferu.

– S obzirom da ovdje borave ljudi koji su pri kraju životnog vijeka, svaka posjeta im je itekako značajna i važna, pa tako i ova današnja. Na samom početku, kada dođu kod nas, većina korisnika se osjeća usamljenim i napuštenim, međutim, kada se priviknu i steknu poznanstva onda mijenjaju mišljenje u pozitivnom pravcu. Organizujemo razna slavlja, kako bi im vrijeme bilo što kvalitetnije ispunjeno, poput proslave Nove godine, praznika i naravno rođendana. Takođe, ovdje su nastupala i kulturno – umjetnička društva, a imali smo i posjete učenika i mališana iz vrtića – kazao je Zemunović dodavši da trenutno imaju više od 30 korisnika na listi čekanja.

Socijalna radnica u “Zlatnom Lugu” Tamara Mumović izrazila je zahvalnost Mari, kao i svima koji odluče da posjete korisnike ove ustanove.

-Korisnici su danas, uz nastup “Mare i derventskih lola”, zaista uživali, opustili se i razveselili se. Ovo prijatno iznenađenje izazvalo je veliko oduševljenje – kazala je Mumovićeva dodavši da su ovakve posjete itetkako potrebne i značajne.

(IZVOR: Derventski list)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA