Logo-Glas

MIGRANTSKA KRIZA: Od večeras pojačana kontrola na autobuskim i željezničkim stanicama

9. Aprila 2019.

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić izjavio je da od večeras počinje operativna akcija u okviru koje će inspektori ove službe na terenu vršiti pojačanu kontrolu migranata koji pokušavaju ući u voz prema Unsko-sanskom kantonu, s ciljem provjere da li su registrovani i od njih uzeti biometrijski podaci.

– Želimo da pomognemo da, radi bezbjednosti građana u Unsko-sanski kanton, ne dolaze osobe koje nisu biometrijski obrađena. Treba da se uzmu biometrijski podaci tih migranata i da se registruju, nakon čega ih možemo usmjeriti na privremene prihvatne centre gdje ima mjesta – rekao je Ujić.

On je naglasio da inspektori Službe za poslove sa strancima ne mogu uskratiti slobodu kretanja migrantima u BiH.

– Od večeras sprovodimo mjere legitimisanja da bi ilegalne migrante koji pokušavaju ući u voz prema Unsko-sanskom kantonu u potpunosti iskontrolisati i svi koji ne budu bili prijavljeni biće uzeti biometrijski podaci i prijavljeni Službi za poslove sa strancima – pojasnio je Ujić.

On je naveo da će inspektori sprovoditi mjere pojačane kontrole migranta na autobuskim i željezničkim stanicama u mjestima u kojima imaju direktne linije prema Bihaću.

– Iz Trebinja i Bijeljine nema direktne linije prema Bihaću – dodao je Ujić.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA