Logo-Glas

Milan Mihailović otvara “Teatar fest Doboj 2018”

16. Maja 2018.

Добој - "Tеатар фест Добој 2018"DOBOJ – Glumac Milan Mihailović otvoriće 26. maja “Teatar fest Doboj 2018” u okviru kojeg će do 31. maja biti odigrano šest predstava u izvođenju pozorišta iz regiona.

Selektor festivala “Teatar fest Doboj 2018” Nataša Ivančević rekla je da je ove godine bilo prijavljeno 20 predstava od kojih je izabrano šest najpopuarnijih.

“Odlučila sam da to bude društveno anagažovani teatar”, rekla je Ivančevića i dodala da je riječ o predstavama koje trebaju da ukazuju na probleme u današnjem društvu.

Direktor dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje Vukosava Sofrenić rekla je da će tokom 19. “Teatar festa Doboj 2018” nastupiti priznate pozorišne kuće, te da će ove godine biti drugačije nagrade za pobjednike.

“Za najbolju mušku i žensku ulogu predstavićemo nagradu dobojski, odnosno, glumački dukat kako bi teatar učinili autentičnim”, izjavila je Sofrenićeva.

U dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje prvog dana festivala biće izvedena predstava “Šampioni”, u izvođenju “PR party plan” iz Beograda.

Drugog takmičarskog dana, 27. maja, publici će se predstaviti Pozorište Prijedor sa predstavom “Sve o ženama”, a 28. maja, glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke izvešće predstavu “Naši dani”.

Četvrtog takmičarskog dana, 29. maja, nastupiće Narodno pozorište Tuzla sa predstavom “Siroti mali hrčki”, a dan poslije glumci zagrebačkog “Rugantina” izvešće predstavu “Za umrijet od smijeha”.

Posljednjeg dana festivala, 31. maja, glumci beogradskog “Jugoarta” će odigrati predstavu “Hor bečkih dječaka”.

Predstave će pratiti stručni žiri Luka Kecman, Jovanka Stojčinović Nikolić i Gordana Vasić, a cijena pojedinačne karte za predstave je sedam KM.

Prateći program ovogodišnjeg Teatra je izložba “Svjetlo i tama”, Mihajla Sredojevića iz Gradiške.

“Teatar fest Doboj 2018” biće svečano otvoren 26. maja u 19.00 časova.

Generalni sponzor Teatra je Adiko banka, a pokrovitelj Grad Doboj.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA