Logo-Glas

MILIČEVIĆ: Dan Republike je izraz jedinstva srpskog naroda

9. Januara 2018.

miličevićTESLIĆ
– Načelnik opštine Teslić Milan Miličević izjavio je da je Dan Republike izraz jedinstva srpskog naroda.

Na prijemu koji su Opštinska uprava i lokalne boračke organizacije organizovale povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike, Miličević je rekao da je Teslić dao nemjerljiv doprinos u stvaranju Republike Srpske, jer je u njene temelje živote ugradilo 650 boraca iz ove opštine.

Miličević je sinoć zajedno sa predstavnicima Opštinske boračke organizacije i teslićke Organizacije boraca odbrambeno-otadžbinskog rata – OSTAV svečano otvorio izložbu ratnih fotografija teslićkih srpskih brigada.

Теслић - изложбаOn je naveo da je na ovim fotografijama jasno prikazano sa kojom je patnjom, boli i krvi stvorena Republika Srpska.

– Istorijske činjenice jasno govore ko je tada bio najvažniji. Najbolji među nama su dali svoje živote, ali mi smo tu da ih se sjećamo i da ova izložba, koju ćemo organizovati i narednih godina, bude čas istorije i mlađim generacijama koje treba da znaju i zapamte 9. januar – Dan Republike – rekao je Miličević.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Stanko Stanković rekao je da je u temelje Republike Srpske sa teslićkog područja živote ugradilo 650 boraca, 3.500 je ranjeno od ukupno 11.000 učesnika u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Prijem povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike, organizovaan je za porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide, borce otadžbinskog rata, kao i predstavnike javnog, političkog, vjerskog i kulturnog života opštine Teslić, saopšteno je iz Opštinske uprave Teslić.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Naoružani puškom oteli cigarete: Razbojnici iz Teslića osuđeni na 16 g... // Ališan Hajriz (32) iz Zenice i Damir Mešić (36) iz Teslića osuđeni su u dobojskom Okružnom sudu na po osam godina zatvora zbog oružane ...
TESLIĆ: Vinko Petrović prvi doplivao i proglašen “Vitezom Časnog... // TESLIĆ - Vinko Petrović iz Gornjeg Teslića prvi je doplivao do Časnog krsta koji je povodom Bogojavljenja spušten u rijeku Velika Usora u...
TESLIĆ: Sutra za Časni krst pliva 26 mladića // TESLIĆ - U Tesliću će sutra, na Bogojavljenje, biti održano plivanje za Časni krst, za koje se prijavilo 26 učesnika, rekao je Srni direk...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA