Logo-Glas

MILIČEVIĆ: Zakonski spriječiti izvršenje odluka Skupštine opštine

13. Juna 2018.

Теслић - Миличевић, Станковић, КоваTESLIĆ
– Načelnik opštine Teslić Milan Miličević izjavio je da opštinska vlast nema podršku Skupštine opštine na posljednje dvije sjednice, da se SDS ne nalazi u novoj skupštinskoj većini, te da će preduzeti sve zakonske mjere da posljednje odluke lokalnog parlamenta ne budu izvršene.

– Slobodno mogu reći da se pravno nasilje sprovodi na protekle dvije sjednice Skupštine opštine, pogotovo na posljednjoj kada je smijenjen kadar SDS-a – načelnik Odjeljenja za urbanizam /Nikola Stokić/ i direktor teslićkog Doma zdravlja /Mladen Kovanušić/ – rekao je Miličević na konferenciji za novinare.

On je ocijenio da su ova rješenja Skupštine opštine protivzakonita i da će o njima odlučivati nadležni sudovi i ministarstva, budući da je pokrenuta pravna procedura.

Miličević smatra da skupštinske odluke ne idu u korist ovoj lokalnoj zajednici i ukazuje na pozitivno poslovanje teslićkog Doma zdravlja.

– Interesne grupe i pojedinci koji su sebi uzeli za pravo da donose odluke na lokalnoj skupštini i na taj način uspore funkcionisanje opštine Teslić, moraju za to da snose odgovornost – poručio je Miličević.

On je naveo da je spreman i po funkciji obavezan na razgovore, ali da neće dozvoliti pojedincima da opština Teslić bude njihovo privatno vlasništvo.

Miličević je najavio da će, u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, preduzeti sve mjere da skupštinske odluke sa posljednje sjednice budu izuzete od izvršenja do donošenja konačnih sudskih presuda.

On je podsjetio da izvještaj o radu načelnika opštine nije dobio podršku Skupštine opštine iz istih razloga kao i izvještaj o radu Doma zdravlja, za koji kaže da je pozitivno poslovao, a kao uzork navodi da je to cilj interesnih grupa.

– Naravno da je mnogo lakše i ležernije raditi kada imate skupštinsku većinu, ali, ako će ona biti formirana ucjenom ili pritiskom na mene, uopšte me ne interesuje – poručio je Miličević.
Miličević kaže da je sasvim moguće da na narednoj sjednici Skupštine opštine bude pokrenuto i pitanje njegovog opoziva sa mjesta načelnika opštine.

On je naveo da je iz SDS-a isključen Đurađ Trivunović, koji je odlukom većine odbornika imenovan na mjesto direktora Doma zdravlja “Sveti Sava”, a da je prije toga podnio neopozivu ostavku na funkciju načelnika opštinskog Odjeljenja za finansije.

Zamjenik načelnika opštine Milovan Stanković upozorio je da će novonastala situacija ugroziti realizaciju započetih infrastrukturnih projekata, ali i novih.

Stanković kao odgovorne za, kako je rekao, “pravno nasilje”, navodi odbornike PDP-a, jedan broj odbornika koji su se deklarisali kao nezavisni, te DNS i SNSD.

Mladen Kovanušić najavio je da će preduzeti pravne mjere povodom skupštinske odluke o razrješenju sa funkcije direktora Doma zdravlja zbog neusvajanja izvještaja o radu za 2017. godinu i obrazloženja da loše vodi posao.

On kaže da je na ovu funkciju imenovan 2014. godine, te da je u ovom periodu Dom zdravlja ostvario 50.000 KM dobiti, da je na računu 1.500.000 KM i sve zakonske obaveze izvršene, što potvrđuju revizorski izvještaji.

Nikola Stokić ocjenjuje da je nezakonito smijenjen sa funkcije načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Teslić koju obavlja posljednjih šest godina i odbacuje skupštinsko obrazloženje da je radio nesavjesno.

On kaže da su u posljednje vrijeme na račun Odjeljenja za prostorno planiranje stizale “sitne pritužbe koje se odnose na vlasničke odnose nekih ljudi koji se spore oko međa”.

Stokić kaže da je u slučaju sporne “gradske kafane” građevinska dozvola izdata u skladu sa regulacionim planom opštine i da ovo odjeljenje “ne odgovara za nešto što se radi na terenu, što je obaveza drugih”.

On kaže da je izrada regulacionog plana “Banja Vrućica” u toku, da je za nosioca izabrana firma “Dobojinvest” koja priprema prednacrt regulacionog plana, a da je Odjeljenje uradilo svoj dio posla.

Skupština opštine Teslić 7. juna je razriješila dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje Nikolu Stokića, te direktora teslićkog Doma zdravlja Mladena Kovanušića i članove Upravnog odbora ove zdravstvene ustanove.

Za direktora Doma zdravlja “Sveti Sava”, umjesto Kovanušića, imenovan je Đurađ Trivunović, koji je prije toga podnio neopozivu ostavku na funkciju načelnika opštinskog Odjeljenja za finansije.

Za razrješenje su glasali odbornici SNSD-a, PDP-a, DNS-a, SP-a, SDP-a, Nezavisnog kluba odbornika i Srpske radikalne stranke – “Srpska u sigurne ruke”. Protiv su bili odbornici SDS-a, a uzdržani odbornici SDA.

Odbornici su odlučili da Stokića smijene sa funkcije načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, a na njegovo mjesto imenovana je Branka Đorđić.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA