Logo-Glas

Ministar Bogdanić na druženju sa djecom iz Teslića

4. Jula 2016.

ministar_sa_djecom

TESLIĆ
– Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić organizovao je danas u Tesliću tradicionalno druženje sa mališanima iz ove opštine koji su se nedavno vratili sa ljetovanja u Bečićima u okviru projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske 2016“

U okviru pedagoško-psiholoških radionica u kojima su učestvovali, mališani i njihovi roditelji imali su priliku da se druže sa ministrom Bogdanićem, prenesu mu utiske sa ljetovanja, postavljaju pitanja i daju zanimljive prijedloge za unapređenje položaja djece u Republici Srpskoj. Nakon toga, druženje je nastavljeno na bazenu Banje Vrućice u Tesliću.

Ministar Bogdanić naglasio je da Projekat Vlade Republike Srpske “Socijalizacija djece Republike Srpske“ ima za cilj da zadovolji razvojne potrebe djece, razvije osjećaj empatije i pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmiše dječije potencijale.

– Posebno je značajno što na ljetovanje odlaze djeca iz osjetljivih kategorija društva, prije svega iz socijalno ugroženih porodica, djeca iz višečlanih porodica, djeca iz porodica boračke populacije, djeca sa smetnjama u razvoju, kao i posebno nadarena djeca. Zbog toga smatram da je ovo jedan od najuspješnijih i najvrednijih projekata Vlade Republike Srpske – poručio je ministar Bogdanić i djeci poželio mnogo uspjeha u budućem školovanju i životu.

U Bečiće je juče otputovala šesta ovogodišnja smjena sa 160 mališana iz Prijedora, Stanara, Petrova, Istočnog Novog Sarajeva, Ribnika i Drinića/Petrovca. Putem ovog projekta, u prethodnim godinama ljetovalo je skoro 20.000 djece osjetljivih kategorija iz svih opština Republike Srpske.

ministar_sa_djeco2U ovoj godini kroz 14 smjena u periodu od 20. maja do 21. septembra na besplatno ljetovanje otputovaće ukupno oko 1.800 mališana. Samo iz opštine Teslić na ljetovanju je bilo 39 mališana.


(IZVOR: PressRS)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA